
Dit recept maakte ik voor mijn bakprogramma Bak met Miljuschka op 24Kitchen.

Citroen-vanillecake met rabarbercompote
Ingrediënten
- 200 g witte basterdsuiker
- 210 g boter op kamertemperatuur
- 1 tl vanillepasta
- 2 citroen rasp
- 1 mespunt zout
- 200 g eieren 4 medium eieren
- 200 g patentbloem
Rabarbercompote
- 500 g rabarber
- 70 g rode port
- 70 g kristalsuiker
Extra nodig
- rasp van 1 citroen
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 165˚C.
- Neem de mengkom van de keukenmachine en doe hierin de zachte boter met de basterdsuiker, vanille, citroensap en zout. Klop dit door tot het lichtgeel en romig wordt.
- Voeg nu een voor een de eieren toe. Zeef de bloem boven de kom en voeg de citroenrasp toe. Spatel dit samen door het beslag heen. Vet een cakeblik van 25 cm in en bekleed met bakpapier.
- Doe het beslag nu in de cakevorm en zet het in de oven voor een minuut of 40 of tot een houten prikker er schoon uitkomt.
- Laat de cake 5 minuten afkoelen in de vorm voor je hem uit de vorm haalt en verder laat afkoelen op een cakerek.
Rabarbercompote
- Was de rabarber even en snij de stengels in stukken van ongeveer 5 cm. Neem een steelpan en voeg hieraan de port en de suiker toe. Doe hier de rabarber bij en zet het vuur aan. Denk niet dat je te weinig vocht hebt want er komt heel veel vocht vrij uit de rabarber. Dat duurt even maar het komt goed. Breng het rustig aan de kook tot de rabarber mooi gaar is. Dat zie je vanzelf want de rabarber valt dan uit elkaar in de karakteristieke stukjes. Laat de rabarber afkoelen tot deze lauwwarm is.
Serveren:
- Om de cake te serveren strooi je er nog wat verse citroenrasp overheen. Serveer de citroencake met de rabarbercompote erbij.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
