Cinnamon roll cheesecake

Makkelijke cinnamon rolls

Voor degenen onder ons die dol zijn op het idee van een heerlijke, smeuïge cinnamon roll cheesecake maar geen zin hebben om urenlang in de keuken te staan, is er goed nieuws, de cinnamon rolls zijn echt super easy om te maken. Zo gebruik je namelijk kant-en-klaar croissantdeeg. Kijk maar naar mijn cinnamon roll recept hier, dat is eigenlijk hetzelfde recept. Maar in dit recept gaan we nog een stapje verder, zo doen we de makkelijke cinnamon rolls bovenop, ja ik herhaal, bovenop een cheesecake.

Change it up

Op deze cheesecake gaan dus cinnamonr rolls als topping, maar de topping van een cinnamon roll cheesecake is als de kers op de taart – het maakt het geheel compleet en voegt een extra laag van heerlijkheid toe. Terwijl een klassieke keuze voor de topping zou zijn om te gaan voor een rijke roomkaasglazuur, zijn er tal van andere creatieve opties die je kunt verkennen om je cheesecake nog specialer te maken.

Een interessante twist is bijvoorbeeld het toevoegen van gekarameliseerde pecannoten. Door pecannoten te karameliseren in een mengsel van suiker en boter, krijg je een knapperige en zoete topping die perfect samengaat met de romige textuur van de cheesecake. De combinatie van de karamelachtige smaak en de nootachtige crunch voegt een verrukkelijke dimensie toe aan elke hap.

Een andere gedurfde keuze is om kleine stukjes gebakken cinnamon rolls bovenop de cheesecake te plaatsen. Dit voegt niet alleen een extra dosis kaneelsmaak toe, maar ook een leuke textuurvariatie met de zachte binnenkant van de cinnamon rolls en de knapperige buitenkant. Het is een feest voor de zintuigen en geeft je het gevoel alsof je twee favoriete desserts in één aan het eten bent.

Als je liever een lichte en frisse topping wilt, kun je ook overwegen om wat vers fruit toe te voegen. Aardbeien, bosbessen, of frambozen voegen niet alleen een kleurrijke en levendige uitstraling toe aan je cheesecake, maar bieden ook een verfrissende smaak die mooi contrasteert met de rijke cheesecakebasis.

Bewaar tips voor de perfecte cinnamon roll cheesecake

Zorg ervoor dat jouw cinnamon roll cheesecake bedekt is met plasticfolie of beter nog, zet ‘m onder een stolp en bewaar het dan in de koelkast.

Als jij jouw cheesecake wilt bewaren voor een rainy day volg dan deze stappen:

  1. Snijd hem in porties – sharing size of “alleen voor mij”- size, aan jou de keuze.
  2. Verpak elk stuk individueel in plasticfolie en daarna in aluminiumfolie. Dit geeft extra bescherming tegen vriesbrand.
  3. Label elk pakketje met de datum en stop ze in een diepvrieszak. Ze blijven tot wel drie maanden goed in de vriezer!

Het perfect cinnamon roll cheesecake recept is er één die past bij jouw persoonlijke smaak en behoeften. Of je nu gaat voor gemak met een no-bake optie, traditioneel wilt bakken of zoekt naar gezondere versie; er is altijd ruimte om te experimenteren met ingerediënten om jouw ideale cinnamon roll cheesecake recept te vinden! Het leven is tenslotte te kort om saaie desserts te eten. Ready, set, bake!

Cinnamonroll cheesecake miljuschka
Totale tijd1 uur 20 minuten

Cinnamon roll cheesecake

3.50 van 2 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

8 personen

Ingrediënten voor mini cinnamonrolls 

  • Croissant deeg voor 2 croissants
  • 25 gr roomboter
  • 35 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 0,5 el kaneel
  • 1 ei

Ingredienten voor de cheesecake en topping

  • 150 gr digestieve koekjes
  • 50 gr roomboter
  • 110 gr suiker
  • 450 gr roomkaas
  • 130 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 80 gr hazelnoten
  • 1 el kaneelpoeder
  • 150 gr bruine basterdsuiker
  • 50 gr poedersuiker
  • 50 gr roomkaas

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch), 160 graden (hetelucht). Haal het croissantdeeg uit het blikje. Je gebruikt 1 rechthoekje voor 2 croissants. Bewaar de rest in de koelkast. Druk de scheurranden goed samen zodat je 1 rechthoek krijgt. 
  • Smelt de boter, lichtbruine basterdsuiker en kaneel voor de vulling van de mini cinnamonrolls in een pannetje en verdeel dit over het deeg. Zorg dat er een centimeter aan de randen vrij blijft. Rol het deeg op langs de kortste kant en snijd in 8 plakjes. Leg het rolletje ca. 30 minuten in de koelkast en snijd daarna in 8 plakjes. Leg de plakjes op de bakplaat. Klop een ei los en bestrijk de cinnamonrolls met het losgeklopte ei. Bak ze in 15 minuten goudbruin. Haal uit de oven en laat ze afkoelen. 
  • Hak de koekjes fijn. Smelt in een steelpannetje de boter. Schep de koekkruimels door de gesmolten boter en verdeel ze over de bodem van de bakvorm. Druk met de achterkant van een lepel of een glas stevig aan. Zet in de oven en bak in 8-10 minuten goudbruin, haal uit de oven.
  • Zet na het bakken van de bodem de oven terug naar 140 graden.
  • Klop de roomkaas met 100 ml slagroom en suiker door elkaar. Klop 1 voor 1 de eieren er door en mix kort. Dit doe je op de laagste stand van de mixer (zo krijg je geen scheuren in je cheesecake). Schenk de vulling op de bodem. 
  • Hak de hazelnoten fijn. Meng dit met de donkerbruine basterdsuiker en het kaneelpoeder. Strooi 2/3 over de vulling. Maak met een lepel een swirl door het beslag. 
  • Bak de taart in 30-35 minuten af in oven. De taart is gaar als de bovenkant droog is en als de taart licht meebeweegt als je hem een klein beetje schudt. De cheesecake zal tijdens het afkoelen nog verder garen. Zet daarom de oven uit, maar laat de taart staan en tot de oven is afgekoeld. Haal ze uit de oven en zet daarna in de koelkast om helemaal af te koelen. 
  • Maak ondertussen het glazuur. Mix de roomkaas met de poedersuiker glad, voeg ca 30 milliliter slagroom toe en mix kort, voeg eventueel wat extra slagroom toe als de glazuur te dik is om te drizzlen. Laat tot gebruik staan. Versier de taart met de mini cinnamon rolls en zigzag het glazuur er over. Bestrooi met de rest van de suiker en hazelnotenmix. 

Tip

  • Leg het rolletje croissantdeeg voor de mini cinnamonrolls ca 30 minuten in dekoelkast, dan kun je het gemakkelijker snijden. Zijn je cinnamonrolls een kleinbeetje uit vorm gerezen. Duw ze wanneer ze nog warm zijn terug in hun vorm,tijdens het afkoelen blijven ze dan weer mooi in een cirkeltje.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Bestellen

Shop the tools

De lekkerste cheesecake of andere baksels maken? Dat doe je met deze spullen.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.

3.50 from 2 votes (1 rating without comment)