Cheesy quesadilla’s met avocado

Wat zijn quesadilla’s?  

Quesadilla’s zijn een populair Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla, meestal gemaakt van tarwe of maïs, gevuld met kaas en vaak aangevuld met andere ingrediënten zoals vlees, groenten, bonen of kruiden. De tortilla wordt dubbelgevouwen of bedekt met een tweede tortilla en vervolgens gegrild of gebakken totdat de kaas gesmolten is en de buitenkant knapperig en goudbruin wordt. 

Het woord “quesadilla” komt van het Spaanse woord “queso”, wat “kaas” betekent, en de basis van het gerecht draait dan ook vaak om gesmolten kaas. Quesadilla’s kunnen geserveerd worden als een snack, voorgerecht of lichte maaltijd en worden vaak gegeten met bijgerechten zoals guacamole, salsa, zure room of een frisse salade. Ze zijn veelzijdig, makkelijk te maken en geliefd vanwege hun combinatie van knapperigheid en gesmolten kaas.  

Waarom quesadilla’s altijd een goed idee zijn…

Cheesy quesadilla’s met avocado… alleen al bij het uitspreken loopt het water je toch in de mond? Dit is zo’n recept waar je blij van wordt. Supermakkelijk, snel klaar en boordevol smaak. Perfect voor die dagen waarop je gewoon iets lekkers wilt zonder uren in de keuken te staan.

De combinatie van gesmolten kaas, romige avocado en een knapperig gebakken tortilla is simpelweg goud. Of je ze nou maakt als lunch, snelle avondhap of party food voor op de borreltafel, deze quesadilla’s scoren altijd punten. En het mooie is: je kunt eindeloos variëren. Gooi er wat extra groente in, pimp ‘m met kip of gehakt of serveer met een pittige salsa als je van een beetje vuur houdt.

Dus waar wacht je nog op? Deze cheesy quesadilla’s met avocado wil je echt proberen. Makkelijk, messy en mega lekker, precies zoals comfort food hoort te zijn.

Vega quesadilla's Uniekaas miljuschka

Ik wil het nog even hebben over kaas…  

De Uniekaas Pizzahagel XL Quattro Formaggi is een ware traktatie voor alle kaasliefhebbers! Deze unieke kaasmix is speciaal ontworpen voor pizza’s en gerechten waarbij gesmolten kaas de hoofdrol speelt. De Quattro Formaggi (wat “vier kazen” betekent) combineert vier heerlijke kaassoorten die samen zorgen voor een perfecte balans van smaken en texturen: van romig en mild tot pittig en vol. 

Wat deze Pizzahagel XL extra bijzonder maakt, zijn de extra grote strooivlokken, die zorgen voor een gelijkmatige verdeling. Hierdoor smelt de kaas niet alleen prachtig, maar krijg je ook die onweerstaanbare, goudbruine knapperigheid waar iedereen dol op is. Ideaal voor quesadilla’s, pizza’s, ovenschotels of gewoon om elk gerecht een echte kaasboost te geven! 

Vega quesadillla non branded 1 miljuschka
Totale tijd20 minuten

Vega quesadilla’s met avocado

5 van 1 stem
Pin recept Printen

Ingrediënten

  • 2 stuks avocado
  • 100 gr crème fraîche 
  • 200 gr Uniekaas pizzahagel XL quattro formaggi 
  • 1 stuk rode ui
  • 1 stuk jalapeño
  • 1 stuk bosui
  • 200 gr bonenmix uit blik
  • 8 grote tortilla's

Voor de kaas dip:

  • 100 gr Uniekaas jong belegen 
  • 100 gr crème fraîche 
  • 4 el slagroom

Voor de salsa verde:

  • 1 bosje verse koriander
  • 1 bosje verse peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stuk jalapeño
  • 1 stuk limoen sap
  • 2 el olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • snuf zout naar smaak

Bereidingswijze: 

  • Halveer de avocado's en schep het vruchtvlees eruit. Prak het fijn in een kom en meng met 100 gr crème fraîche en 100 gr geraspte kaas. Hak de rode ui en jalapeño fijn en snijd de bosuitjes in ringetjes. Giet de bonenmix af, spoel ze onder koud water, laat ze uitlekken en meng door het avocadomengsel samen met de ui, jalapeño, en bosuitjes. 
  • Verdeel het mengsel gelijkmatig over vier tortilla’s en strooi extra geraspte kaas erover. Leg de andere vier tortilla’s erop. 
  • Verwarm een pan op middelhoog vuur en bak de quesadilla's aan beide kanten tot ze goudbruin en knapperig zijn en de kaas gesmolten is. 

Voor de kaas dip: 

  • Verwarm de crème fraîche en geraspte kaas in een steelpannetje op laag vuur tot de kaas smelt. Voeg de slagroom toe en roer tot een gladde saus ontstaat.

Voor de salsa verde:

  • Hak de koriander, peterselie, knoflook en jalapeño fijn. Meng ze samen met het limoensap, olijfolie en witte wijnazijn in een kom. Breng op smaak met zout en mix tot een gladde saus met een staafmixer of in een blender. 
  • Snijd de quesadilla's in stukken en serveer met de warme kaas dip en de zelfgemaakte salsa verde. 
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.