Cheesy kerstboom borrelbrood

Cheesy kerstboom

Het kerstboom borrelbrood vul ik met Uniekaas Pizzahagel Mozzarella. Een milde kaas, met een grove rasp. En oh, wat smelt dat heerlijk tussen het borrelbrood. De laatste vijf minuten dat de kerstboom in de oven staat, strooi je er nog wat Uniekaas Traybake Italiaanse Stijl overheen. Dat is een geraspte kaas met Italiaanse kruiden zoals knoflook, oregano en tijm. Vet handig, want dan kun je je kruidenlade gewoon dicht laten.

Kerstboom maken

Dit cheesy kerstboom borrelbrood, zet je in elkaar door een kerstboom te maken. Hoe je dat doet, leg ik je stap voor stap uit. Je rolt een rol pizzadeeg uit, snijdt het kruislings in zodat er 31 vierkantjes ontstaan. Vervolgens vul je het met de kaas. Vouw de vierkantjes dicht tot kleine kaasbolletjes. De bolletjes vorm je vervolgens tot een kerstboom. Je begint bij de stam en je werkt zo door naar de piek. De boom maak je door steeds horizontale rijen te maken. De stam bestaat uit twee rijen van vier kaasbolletjes. Vanaf boven de stam begin je met zeven bolletjes. De volgende rij bestaat uit zes bolletjes en de rij erna uit vijf bolletjes. Zo ga je door tot je bij het topje van de kerstboom uitkomt.

IMG 1075

Extra cheesyness

De kerstboom gaat voor ongeveer 23 minuten in een voorverwarmde oven. De laatste vijf minuten voeg je dus de Uniekaas Traybake Italiaanse Stijl toe. Hierdoor krijgt je kerstboom een lekker smaakje. Voeg de kaas niet helemaal aan het begin toe, want dan verbrandt het. Haal de kerstboom uit de oven en serveer warm. Hoe leuk ziet dit cheesy kerstboom borrelbrood eruit op een gedekte kersttafel?

Ook lekker als bijgerecht naast deze witlofsalade met verse geitenkaas.

IMG 1075
Totale tijd33 minuten

Cheesy kerstboom borrelbrood

4.06 van 54 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

  • 1    rol kant en klaar pizzadeeg
  • 100 gr Uniekaas Pizzahagel Mozzarella
  • 1 ei
  • Uniekaas traybake Italiaanse stijl naar smaak  

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • Rol het pizzadeeg uit en snijd het deeg kruislings in, zodat er vierkantjes ontstaan. Zorg ervoor dat je ongeveer 31 vierkantjes snijdt, zodat je hier straks een kerstboom van kunt maken.
  • Verdeel de Pizzahagel Mozzarella over de vierkantjes en vouw ieder vierkantje dicht.
  • Maak nu de kerstboom. De stam bestaat uit twee rijen van twee kaasbolletjes. Vervolgens ga je door naar de onderkant van de boom. Begin met 7 kaasbolletjes en bouw steeds met een kaasbolletje af en eindig met 1 als piek.
  • Besmeer het deeg met een geklutst eitje voor een extra krokante buitenkant.  
  • Zet de kerstboom voor 18 minuten in de oven, totdat het mooi goudbruin is. Strooi de Uniekaas traybake Italiaanse stijl erover en bak vervolgens nog 5 minuten af.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.