Cheesy kerstboom
Het kerstboom borrelbrood vul ik met Uniekaas Pizzahagel Mozzarella. Een milde kaas, met een grove rasp. En oh, wat smelt dat heerlijk tussen het borrelbrood. De laatste vijf minuten dat de kerstboom in de oven staat, strooi je er nog wat Uniekaas Traybake Italiaanse Stijl overheen. Dat is een geraspte kaas met Italiaanse kruiden zoals knoflook, oregano en tijm. Vet handig, want dan kun je je kruidenlade gewoon dicht laten.
Kerstboom maken
Dit cheesy kerstboom borrelbrood, zet je in elkaar door een kerstboom te maken. Hoe je dat doet, leg ik je stap voor stap uit. Je rolt een rol pizzadeeg uit, snijdt het kruislings in zodat er 31 vierkantjes ontstaan. Vervolgens vul je het met de kaas. Vouw de vierkantjes dicht tot kleine kaasbolletjes. De bolletjes vorm je vervolgens tot een kerstboom. Je begint bij de stam en je werkt zo door naar de piek. De boom maak je door steeds horizontale rijen te maken. De stam bestaat uit twee rijen van vier kaasbolletjes. Vanaf boven de stam begin je met zeven bolletjes. De volgende rij bestaat uit zes bolletjes en de rij erna uit vijf bolletjes. Zo ga je door tot je bij het topje van de kerstboom uitkomt.

Extra cheesyness
De kerstboom gaat voor ongeveer 23 minuten in een voorverwarmde oven. De laatste vijf minuten voeg je dus de Uniekaas Traybake Italiaanse Stijl toe. Hierdoor krijgt je kerstboom een lekker smaakje. Voeg de kaas niet helemaal aan het begin toe, want dan verbrandt het. Haal de kerstboom uit de oven en serveer warm. Hoe leuk ziet dit cheesy kerstboom borrelbrood eruit op een gedekte kersttafel?
Ook lekker als bijgerecht naast deze witlofsalade met verse geitenkaas.

Cheesy kerstboom borrelbrood
Ingrediënten
- 1 rol kant en klaar pizzadeeg
- 100 gr Uniekaas Pizzahagel Mozzarella
- 1 ei
- Uniekaas traybake Italiaanse stijl naar smaak
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Rol het pizzadeeg uit en snijd het deeg kruislings in, zodat er vierkantjes ontstaan. Zorg ervoor dat je ongeveer 31 vierkantjes snijdt, zodat je hier straks een kerstboom van kunt maken.
- Verdeel de Pizzahagel Mozzarella over de vierkantjes en vouw ieder vierkantje dicht.
- Maak nu de kerstboom. De stam bestaat uit twee rijen van twee kaasbolletjes. Vervolgens ga je door naar de onderkant van de boom. Begin met 7 kaasbolletjes en bouw steeds met een kaasbolletje af en eindig met 1 als piek.
- Besmeer het deeg met een geklutst eitje voor een extra krokante buitenkant.
- Zet de kerstboom voor 18 minuten in de oven, totdat het mooi goudbruin is. Strooi de Uniekaas traybake Italiaanse stijl erover en bak vervolgens nog 5 minuten af.
- Recepten
- Borrel recepten
- Brood recepten
- Brunch recepten
- Feestdagen recepten
- Kerst bijgerechten
- Kerstrecepten

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.