Cheesecake recepten

Dit recept valt onder

Yoghurt cheesecake met aardbeien

Samenvatting

Ingredienten

bodem

200 gram speculaas of bastogne

100 gram gesmolten boter

Cheesecake-laag

250 ml volle yoghurt

600 gram roomkaas

150 gram kristalsuiker

8 blaadjes gelatine

sap van ½ citroen

250 gr aardbeien, kroontjes verwijderd + extra voor garnering

Benodigdheden

Springvorm 24 cm

Mixer

Sharing is caring!

Yoghurt cheesecake

Deze cheesecake heeft alles waar ik zo van hou in een cheesecake. Het is zacht, het is romig en het is onwaarschijnlijk lekker. Dat is dan ook meteen het grootste nadeel aan deze cheesecake.

Want kun je het bij één puntje houden? Het goede nieuws is dat deze yoghurt cheesecake niet overdreven zoet is. Dus je kunt hem niet alleen als dessert gebruiken, maar ook als ontbijt. En natuurlijk kun je het serveren bij de koffie.

Veel aardbeien

Aardbeien zijn nu op hun hoogtepunt dus dit is het moment om deze yoghurt cheesecake met aardbeien te maken. Er gaat relatief veel gelatine in deze cheesecake doordat de structuur vrij zacht is. Het heeft wel wat extra steun nodig. Ik gebruik hiervoor de standaard maat gelatine blaadje die je in de supermarkt kunt kopen. Heb jij grote gelatineblaadjes dan is de helft voldoende.

Opstijven

Wel iets om rekening mee te houden is dat je de yoghurt cheesecake minimaal zes uur moet laten opstijven in de koelkast. En liefst een hele nacht. Dan weet je zeker dat het stevig genoeg is om goed te snijden. Ik wil nog wel eens ongeduldig zijn en natuurlijk smaakt het dan ook nog prima, maar het ziet er wat minder strak uit.

Heb jij geen geduld? Probeer dan eens deze cheesecake uit de airfryer! Lastig te vergelijken overigens want de een is een no-bake en de ander is een gebakken cheesecake. Daar zit wel een verschil in qua smaak, maar allebei zijn ze werelds lekker!

Yoghurt aardbeien cheesecake

Yoghurt cheesecake met aardbeien

Aantal personen: 12

Ingrediënten

bodem

 • 200 gram speculaas of bastogne
 • 100 gram gesmolten boter

Cheesecake-laag

 • 250 ml volle yoghurt
 • 600 gram roomkaas
 • 150 gram kristalsuiker
 • 8 blaadjes gelatine
 • sap van ½ citroen
 • 250 gr aardbeien, kroontjes verwijderd + extra voor garnering

Benodigdheden

 • Springvorm 24 cm
 • Mixer

Instructies

  Vermaal de koekjes in de keukenmachine tot een fijn kruim. Mix dit met de gesmolten boter.


  Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier en bekleed de randen ook. Doe het koekjesmengsel hierin en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet in de vriezer tot verder gebruik.


  Zet de gelatineblaadjes in de week in een schaal met koud water voor minimaal 5 minuten.
  Meng de yoghurt met de roomkaas in de mixer en klop dit even op tot egaal. Doe de suiker erdoor. Verwarm het citroensap in een klein pannetje en los hierin de gelatine blaadjes op. Laat dit niet te warm worden! Voeg toe aan het roommengsel en mix het goed door.


  Haal de koekbodem uit de vriezer. Halveer aardbeien en plaats ze met het snijvlak tegen de rand van de springvorm. Hak de overige aardbeien in kleine stukjes en schep door de vulling.
  Doe het cheesecake mengsel in de vorm. Maak de bovenkant glad met een spatel. Laat de cheesecake minstens 6 uur opstijven in de koelkast. Je kunt hem het beste de dag van tevoren maken en dan ’s nachts in de koelkast zetten.
  Garneer voor serveren de cheesecake met aardbeien en strooi eventueel met nog wat poedersuiker

Nog meer lekkers