Cake recepten

Bojo cheesecake recept

Samenvatting

  • Voorbereiden 10 minuten
  • Bereiden 1 uur
  • Aantal personen 24

Ingredienten

Voor de Bojo:

150 gram blanke rozijnen geweekt in rum

1 kilo geraspte cassave

200 gram geraspte kokos

250 gram suiker

150 ml melk

150 gram gesmolten roomboter

2 theelepels amandel essence

2 theelepels vanille essence

1 mespunt zout

1 eetlepel kaneel

1 blikje kokosmelk

Voor de cheesecakelaag:

300 gram suiker

4 eieren

2 theelepels vanille essence

800 gram roomkaas

250 gram bevroren frambozen

Benodigheden

aluminium bakblik van 40 x 60

bakpapier

boter om in te vetten

Sharing is caring!

Laten we eens een keertje op de exotische tour gaan en een Bojo cheesecake maken. Bojo is een gerecht dat lang niet voor iedereen bekend zal zijn. Bojo komt uit de Surinaamse keuken en is een soort exotische cake op basis van cassave, kokos, rum-rozijnen, kaneel, amandel en vanille essence. Bij dit recept begin je met het maken van de Bojo-laag. Daarna komt de cheesecakelaag aan bod. Het is echt een heel gemakkelijk recept. Je hoeft in principe alleen maar alles bij elkaar te doen, het in een bakblik over te hevelen en het vervolgens in de oven te bakken.

Glutenvrije cheesecake

Eet je glutenvrij dan heb ik goed nieuws voor je. De bojo cheesecake is namelijk volledig glutenvrij aangezien er cassave wordt gebruikt en geen koekdeeg zoals bij de meeste cheesecake recepten. Cassave kun je meestal wel kopen in een toko en sommige goed gesorteerde supermarkten hebben het ook. Er bestaat ook geraspte cassave wat je online kant- en klaar kunt kopen maar dit is vaak wat droger en daarmee minder geschikt voor het maken van de bojo cheesecake.

Gebruik hier dus liever verse cassave voor.

Recept Bojo cheesecake: bereidingswijze

Dit Bojo cheesecake recept bestaat in principe uit twee onderdelen: je maakt eerst de Bojo en daarna de cheesecakelaag. Het is best wel eenvoudig om deze lekkernij te maken, maar je moet er natuurlijk wel even goed de tijd voor nemen.

Probeer ook eens deze vijf kruiden cheesecake!

Bojo cheesecake

Bojo cheesecake

Aantal personen: 24
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 10 minuten

Ingrediënten

Voor de Bojo:

  • 150 gram blanke rozijnen geweekt in rum
  • 1 kilo geraspte cassave
  • 200 gram geraspte kokos
  • 250 gram suiker
  • 150 ml melk
  • 150 gram gesmolten roomboter
  • 2 theelepels amandel essence
  • 2 theelepels vanille essence
  • 1 mespunt zout
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 blikje kokosmelk

Voor de cheesecakelaag:

  • 300 gram suiker
  • 4 eieren
  • 2 theelepels vanille essence
  • 800 gram roomkaas
  • 250 gram bevroren frambozen

Benodigheden

  • aluminium bakblik van 40 x 60
  • bakpapier
  • boter om in te vetten

Instructies

    Allereerst de Bojo. Je verwarmt de oven voor op 200 graden. Smelt nu de boter in een pan. Meng in een kom de rozijnen, de geraspte cassave, de kokosrasp, suiker, melk, de gesmolten roomboter, het amandel- en vanille-extract, het kaneelpoeder en de kokosmelk. Meng het geheel tot een glad beslag en schenk het beslag in het bakblik. Dit bak je ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Nu is het tijd om aan de cheesecakelaag te beginnen. Meng in een kom de ingrediënten voor de roomkaaslaag: de roomkaas, de suiker, de eieren en de vanille essence. Voeg de frambozen toe en houd er een paar achter. Als je de Bojo uit de oven hebt gehaald, kun je het roomkaasbeslag bovenop de Bojo in het bakblik doen. Zorg er wel voor dat je de oven inmiddels hebt teruggedraaid naar 170 graden. Verdeel nu de overige frambozen over het beslag en bak deze Bojo cheesecake in de oven, zo’n 40 minuten.

Als je de Bojo roomkaastaart uit de oven hebt gehaald, laat je deze nog minimaal 3 uur in de koelkast opstijven. Nog beter is om hem 24 uur te laten opstijven, wat wel inhoudt dat je een dag eerder moet beginnen met maken of er pas een dag later van kunt genieten. Maar mijn ervaring is: hij is het wachten meer dan waard!

Nog meer lekkers