Marshmallowtosti’s mét een laagje chocolade: smores zijn misschien wel het allerlekkerste op aarde. Na een lange winterwandeling is de chocolademelk met chaikruiden hartverwarmend, en hij laat meteen je hele huis heerlijk ruiken.


Chai-gekruide warme chocolademelk met XL-smores
Ingrediënten
- 750 ml plantaardige melk
- 4 kruidnagels
- 2 kaneelstokjes
- 1 steranijs
- ½ tl gemberpoeder
- 4 pimentbessen
- 5 groene kardemompeulen licht gekneusd
- ¼ tl nootmuskaat
- 6 tl cacao
- 3 tl ahornsiroop
- 200 ml slagroom
- 2 el suiker
- kaneel om te garneren
Voor de XL-smores
- 4 grote marshmallows
- 100 g chocolade naar keuze heel dun gesneden
- 8 theebiscuits
Bereidingswijze:
- Maak eerst de smores. Rooster de marshmallows op een satéprikker boven een gaspit of barbecue of met een gasbrander goudbruin. Leg een marshmallow op een biscuit en leg daarop wat van chocolade, gevolgd door een tweede biscuit.
- Verhit de melk in een pan op laag vuur met kruidnagel, kaneel, steranijs, gemberpoeder, piment, kardemom en nootmuskaat. Laat 10 minuten heel zacht koken en giet dan door een zeef. Let op dat de melk niet aanbrandt. Doe de melk terug in de pan en voeg de cacao en ahornsiroop toe. Klop met een garde tot er geen klontjes meer zijn.
- Klop de slagroom met de suiker stijf. Garneer de warme chocolademelk met slagroom en kaneel. Serveer met de XL-smores.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.