Cake recepten

Dit recept valt onder

Zachte zoete en zoute donuts

Samenvatting

  • Bereiden 1 uur, 30 min.
  • Aantal personen 14 donuts

Ingredienten

Donuts

60 gr ongezouten boter

4 tl bakpoeder

1/2 tl nootmuskaat

1,5 tl zout

200 gr kristalsuiker

250 ml volle melk

2 eieren

500 gr bloem

Frosting

14 plakken bacon

60 gr boter

120 ml pure ahornsiroop

110 gr poedersuiker

Sharing is caring!

Donuts

Donuts met ahornsiroop en bacon

Het is misschien niet een alledaagse combinatie maar jongens dit is zo verschrikkelijk lekker. Je bent dus bij deze ook gewaarschuwd dat je er waarschijnlijk van blijft eten.

De combinatie van zoet met zout en dan die heerlijk zacht krokante donuts eronder is een gouden combi. Let wel op dat je voor het maken van de donuts rekening moet houden met het feit dat het deeg een nacht moet rusten.

Begin dus op tijd met het maken van deze heerlijke lekkernij. De donuts worden vervolgens gefrituurd zoals het bij echte donuts hoort. Na het frituren dip je ze even in de frosting en doe je er vervolgens de bacon crumble overheen.

Door het plakkerige van de frosting blijft de bacon ook goed zitten en kun je dus gerust lekker weghappen.

Liever een gebakken donut? Probeer dan zeker de geboorte donuts uit.

Donuts

Zachte zoete en zoute donuts

Aantal personen: 14 donuts
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 30 minuten

Ingrediënten

Donuts

  • 60 gr ongezouten boter
  • 4 tl bakpoeder
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1,5 tl zout
  • 200 gr kristalsuiker
  • 250 ml volle melk
  • 2 eieren
  • 500 gr bloem

Frosting

  • 14 plakken bacon
  • 60 gr boter
  • 120 ml pure ahornsiroop
  • 110 gr poedersuiker

Instructies

Donuts

    Smelt de boter en zet apart
    Roer de bakpoeder, nootmuskaat, het zout en de suiker samen in een kom. Meng er de gesmolten boter, melk en eieren door. Roer in vier delen de bloem erdoor. Dek de kom af met vershoudfolie en zet een nacht in de koelkast.
    Rol het deeg de volgende dag uit tot een halve centimeter dikte.Verwarm de frituurpan of een grote pan et olie tot 180˚C.
    Steek rondjes uit het deeg met een koeksteker of een groot glas. Voor het middelste rondje (het beroemde donutgaatje) kun je een borrelglaasje gebruiken.
    Frituur de donuts 2 tot 3 minuten aan elke kant. Laat ze uitlekken op bakpapier.

Frosting

    Bak de bacon krokant in een koekenpan of in de oven. Laat uitlekken op keukenpapier.
    Verwarm de boter en ahornsiroop in een pan. Zodra dit samen is gesmolten roer je er de poedersuiker door.
    Dan is het tijd om de donut af te maken! Dip de gefrituurde donut in de frosting. Verkruimel de uitgebakken bacon over de donuts.

Nog meer lekkers