Cake recepten

Tres leche cake met kokos en limoen

Samenvatting

  • Voorbereiden 30 min.
  • Bereiden 45 min.
  • Aantal personen 12 personen

Ingredienten

Voor de cake

175 gr bloem

1 tl bakpoeder

1/2 tl zout

110 gr ongezouten boter, gesmolten en afgekoeld

185 gr suiker

5 hele eieren

1 tl vanille

rasp van 1 limoen

Voor de melkmix

50 ml gecondenseerde melk

50 ml koffiemelk

50 ml kokosmelk

1 tl vanille

sap van 1 limoen

Voor de frosting

35 gr ongezouten boter op kamertemperatuur

125 gr roomkaas

40 gr poedersuiker

20 ml kokosroom

rasp van 2 limoenen

kokosflakes voor erover

Benodigheden

Cakeblik 25 cm

Sharing is caring!

Mexicaans zoet

Morgen gaat mijn programma over Mexico beginnen op 24Kitchen! Daarom vandaag alvast een Mexicaans geïnspireerd recept.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik mijn twijfels had over deze cake toen ik er voor de eerste keer over hoorde. Ik bedoel; een tres leche cake wordt gemaakt met een hele hoop vocht. En als je normaal gesproken een cake bakt wil je juist niet dat ie te klef en nat wordt, toch? Dus het concept van de tres leche cake klonk me wat vreemd in de oren. Tot ik hem gemaakt had!

Wat een heerlijkheid…. Hoeveel van de melk mix je uiteindelijk over de cake giet is ook een beetje persoonlijk. Je zult in het begin denken dat je veel te veel vocht hebt maar de cake neemt echt heel veel op. Gewoon proberen dus!

Bereidingswijze tres leche cake met kokos en limoen

Verwarm de oven voor op 180˚C. Neem een cakeblik en bekleed deze met bakpapier. Zet opzij.

Doe de bloem, bakpoeder en het zout in een medium kom en mix dit samen. Voeg nu in de mixer een voor een de eieren toe. Als die gemengd zijn voeg je langzaam de suiker en de limoenrasp toe tot alles goed gemixt is.

Zet de snelheid van de mixer nu lager en voeg beetje bij beetje de gesmolten boter toe. Doe de vanille erbij.

Doe je mix over in het cakeblik en bak dit in de voorverwarmde oven voor ongeveer 45 minuten of tot de cake goudbruin en gaar is. Laat volledig afkoelen, doe weer terug in het cakeblik en prik met een houten sateprikker of een vork gaatjes in de bovenkant.

Maak het melk mengsel

Voor het melkmengsel klop je de kokosmelk, de gecondenseerde melk en de koffiemelk samen in een pannetje en hier voeg je de vanille en limoensap aan toe. Verwarm even in een pannetje (dit kan eventueel overgeslagen worden maar het mengt dan net wat beter door elkaar) en giet het melkmengsel vervolgens over de cake. Dek het af met plastic en laat het minimaal vier uur in de koeling staan.

Frosting

Voor het maken van de icing op de cake klop je poedersuiker en boter in een kom tot deze bleek en luchtig is. Voeg hier nu de roomkaas bij, de kokosroom en de limoenrasp. Klop tot je een glad geheel hebt.

Strijk dit over de cake met een paletmes. Verdeel de kokosvlokken erover en snij in dikke plakken. Serveer eventueel met extra fruit erbij.

Nog meer lekkers