Burrata
Burrata lijkt qua uiterlijk precies op mozzarella, maar als je deze met een mes doormidden snijdt, loopt de burrata helemaal uit. De burrata wordt namelijk gevuld met room. Maak. Me. Gek. Je kunt deze kopen bij de speciaalzaak maar ook in de supermarkt kun je tegenwoordig best een aardig bolletje burrata kopen. Het is een heel veelzijdig kaasje dat zich makkelijk laat combineren. Zo gebruikte ik de kaas al eerder in dit recept voor salade met gegrilde peer en burrata maar ook in deze supersnelle spaghetti. En leg ook vooral eens een goeie bol op je pizza. Bellissima!
Burrata schaal
Superlekker al die recepten met burrata, maar ik vond dat dit fijne kaasje ook wel eens écht in de spotlight mocht staan. Daarom laat ik deze romige rakker deze kerst extra shinen, en serveer hem vooraf, op een schaal, vergezeld door een paar smaakvolle vriendjes en wat plakken krokant brood. Geluk op een schaal.


Burrata schaal
Ingrediënten
- 750 g kerstomaatjes
- 0,5 tl suiker
- 45 g pesto
- 50 ml olijfolie
- 50 g pistachenootjes gepeld
- 1 venkel salami (droge worst) ca 190 g
- 50 g pistachenootjes gepeld
- 2 tl grof zeezout
- 2 tl venkelzaad
- 1 tl roze peperkorrels
- 1 citroen
- 3 bollen burrata

Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 120 graden (elektrisch), 100 graden (hetelucht).
- Halveer de tomaatjes en leg ze met de snijkant naar boven in een enkele laag op de bakplaat. Bestrooi ze met wat zout en de suiker. Zet de bakplaat in de oven en rooster de tomaatjes 90 minuten tot ze super zoet en een beetje uitgedroogd zijn.
- Meng in een kommetje de pesto met 50 ml olijfolie tot er een mooie groene olie ontstaat.
- Hak de pistachenootjes fijn. Haal het velletje van de salami en snijd in plakjes.
- Stamp in een vijzel het zeezout samen met de venkelzaadjes en peperkorrels fijn. Rasp de citroen er boven en meng door elkaar.
- Leg de bollen burrata op een mooie schaal, schenk de pesto-olie er over, bestrooi met het venkelzout en verdeel de tomaatjes en salami plakjes over de schaal. Strooi tot slot de pistachenootjes er overheen en serveer met ciabatta of ander knapperige brood.

- Recepten
- Bijgerechten
- Feestdagen recepten
- Kerst bijgerechten
- Kerstrecepten
- Salade recepten
- Seizoensrecepten
- Snelle recepten

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.