Bruschetta met meloen en prosciutto
Traditioneel wordt bruschetta meestal gemaakt met fijngesneden tomaat, basilicum en peper en zout. Dat is de standaard – en heerlijke – bruschetta. Het recept daarvoor komt binnenkort overigens ook nog online! Voor nu heb ik een andere variant voor je gemaakt. Een hele zomerse, mag ik wel zeggen.
Ik besmeerde het geroosterde brood met wat roomkaas en belegde deze met dunne plakjes honingmeloen en mooie plakjes prosciutto. Daar kan je natuurlijk niet mis mee gaan!
Variëren met deze bruschetta met meloen
Je kunt de roomkaas in deze bruschetta met meloen desgewenst vervangen voor bijvoorbeeld geitenkaas. Of probeer het ook eens met blauwe kaas, als je daar van houdt en wel wat pit kunt gebruiken. Het kan allemaal! Oh, en die mooie paarse bloemetjes? Dat zijn bieslookbloemen. Die kun je er optioneel overheen doen als je die in je tuin hebt staan.

Bruschetta met meloen en prosciutto
Ingrediënten
- 4 el roomkaas
- 1/2 citroen rasp
- zeezoutvlokken en zwarte peper
- 4 sneetjes goed brood
- 100 g honingmeloen geschild, zaadlijsten verwijderd, in dunne plakjes
- 4 plakjes prosciutto
- 1 tl bieslook gehakt
Bereidingswijze:
- Prak de roomkaas in een kom met de citroenrasp. Breng op smaak met zout en peper.
- Rooster het brood lichtbruin in een broodrooster, grillpan of in de oven (eventueel met wat olie). Laat ze iets afkoelen.
- Bestrijk het brood met de roomkaas. Beleg met plakjes meloen en drapeer er de prosciutto overheen. Serveer met de fijngesneden bieslook.
Voedingswaarde per portie
- Sandwiches
- Brood recepten
- Bruschetta recepten
- Feestdagen recepten
- Italiaanse recepten
- Kerst voorgerechten
- Lunch recepten
- Recepten
- Snelle recepten
- Vlees recepten
- Voorgerechten
- Wereldkeuken

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.