Bruschetta met meloen en prosciutto

Bruschetta met meloen en prosciutto

Traditioneel wordt bruschetta meestal gemaakt met fijngesneden tomaat, basilicum en peper en zout. Dat is de standaard – en heerlijke – bruschetta. Het recept daarvoor komt binnenkort overigens ook nog online! Voor nu heb ik een andere variant voor je gemaakt. Een hele zomerse, mag ik wel zeggen.

Ik besmeerde het geroosterde brood met wat roomkaas en belegde deze met dunne plakjes honingmeloen en mooie plakjes prosciutto. Daar kan je natuurlijk niet mis mee gaan!

Variƫren met deze bruschetta met meloen

Je kunt de roomkaas in deze bruschetta met meloen desgewenst vervangen voor bijvoorbeeld geitenkaas. Of probeer het ook eens met blauwe kaas, als je daar van houdt en wel wat pit kunt gebruiken. Het kan allemaal! Oh, en die mooie paarse bloemetjes? Dat zijn bieslookbloemen. Die kun je er optioneel overheen doen als je die in je tuin hebt staan.

Voor meer sandwich ideetjes kijk je hier

bruschetta meloen en prosciutto

Bruschetta met meloen en prosciutto
Totale tijd10 minuten

Bruschetta met meloen en prosciutto

5 van 4 stemmen
Opslaan Printen

Ingrediƫnten

4 personen
  • 4 el roomkaas
  • 1/2 citroen rasp
  • zeezoutvlokken en zwarte peper
  • 4 sneetjes goed brood
  • 100 g honingmeloen geschild, zaadlijsten verwijderd, in dunne plakjes
  • 4 plakjes prosciutto
  • 1 tl bieslook gehakt

Bereidingswijze: 

  • Prak de roomkaas in een kom met de citroenrasp. Breng op smaak met zout en peper.
  • Rooster het brood lichtbruin in een broodrooster, grillpan of in de oven (eventueel met wat olie). Laat ze iets afkoelen.
  • Bestrijk het brood met de roomkaas. Beleg met plakjes meloen en drapeer er de prosciutto overheen. Serveer met de fijngesneden bieslook.

Voedingswaarde per portie

Calorieƫn : 133kcalKoolhydraten: 16gProteine: 4gVet: 6gVerzadigde vetten: 3gTrans Fat: 1gCholesterol: 17mgNatrium: 181mgKalium: 126mgVezels: 1gSuiker: 4gVitamine A: 211IUVitamine C: 12mgCalcium: 84mgIJzer: 1mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka
Gedoe uit, feest aan

Miljuschka Magazine

Deze feestdagen doen we het anders. Zonder gedoe en met heel veel feest! Van kerstmenu's tot comfortfood en heel veel meer. Jij hoeft je nergens zorgen om te maken.

Daarnaast bestaat Miljuschka Magazine 5 jaar! En wie jarig is, trakteert. Dus sluit je nu een abonnement af, dan krijg je daar heel veel lekkers bij.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.