Brunch recepten

Dit recept valt onder

Gevulde courgettebloemen – als speciale traktatie

Samenvatting

  • Voorbereiden 10 minuten
  • Bereiden 10 minuten
  • Aantal personen 6

Ingredienten

6 courgettebloemen

250 gr ricotta

75 gr pecorino, geraspt

rasp van 1-2 citroenen

peper en zout

250 ml bruisend water

250 gr bloem

peper en zout

Zonnebloemolie om te frituren

Sharing is caring!

Gevulde courgettebloemen

Courgettebloemen vind ik echt prachtig. Maar wist je ook dat je ze goed kunt eten? En de ultieme traktatie is een gevulde courgettebloem die lichtjes gefrituurd is in lekker beslag.

Hoe je het maakt? Dat vertel ik je hier. Een aantal puntjes van aandacht.

Courgettebloemen zijn teer en gaan snel kapot. Wil je de gevulde courgettebloemen maken hou er dan rekening mee dat je de bloemen zo vers mogelijk gebruikt en zo min mogelijk heen en weer schud.

Voor het vullen verwijder ik de stampers uit de bloem en check ik of er niet iets in zit wat er niet in hoort. Ik vind het extra lekker als het kleine courgettetje er nog aan zit. Dan heb je twee traktaties in een.

Ben je fan van courgette? Dan vind je deze courgettesoep met hollandse garnalen vast ook heerlijk.

Gevulde courgettebloemen

Gevulde courgettebloemen

Aantal personen: 6
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 6 courgettebloemen
  • 250 gr ricotta
  • 75 gr pecorino, geraspt
  • rasp van 1-2 citroenen
  • peper en zout
  • 250 ml bruisend water
  • 250 gr bloem
  • peper en zout
  • Zonnebloemolie om te frituren

Instructies

  1. Maak eerst de courgettebloemen schoon en verwijder de stampers.
  2. Meng de ricotta met de pecorino, citroenrasp en peper en zout en proef even of het op smaak is.
  3. Vul een spuitzak met een grote opening met je ricotta mengsel. Je hoeft het niet in een spuitzak te doen maar dat werkt wel het makkelijkste.
  4. Open voorzichtig de courgettebloemblaadjes en spuit het mengsel erin.Doe het niet te vol, je moet de bloemblaadjes weer goed dicht kunnen vouwen.
  5. Maak een beslag door het bruisend water en de bloem te mengen en klop dit even door. Je beslag moet ongeveer de dikte hebben van pannenkoekenbeslag. Doe hier ook wat peper en zout door.
  6. Verhit een klein pannetje met zonnebloemolie en dip de bloemen vlak voor het frituren even in het beslag. Frituur stuk voor stuk en serveer meteen.

Nog meer lekkers