Haal voor dit recept speklapjes bij de slager en vraag om de beste kwaliteit. Zelf gemarineerde speklapjes maken is dan ook zoveel lekkerder dan kant-en-klaar voorgemarineerd vlees halen. Probeer het maar eens!
Lees ook: alles over verschillende soorten spek


Broodjes met Aziatisch gemarineerde speklapjes en een pittige saus
Ingrediënten
- 1/2 bosje lente-uitjes in schuine ringen
- 4 el hoisinsaus
- 2 cm gemberwortel geschild, geraspt
- 2 tenen knoflook geperst
- 1 tl vloeibare honing
- 4 speklapjes
- 4 broodjes naar keuze opengesneden
- ½ komkommer in dunne linten
- 1 bosje koriander blad grof gehakt
- srirachasaus om te serveren
Bereidingswijze:
- Snijd de helft van de lente-uiringen fijn en doe ze in een kom. Voeg de hoisinsaus, de gember, de knoflook en de honing toe en schep om. Voeg de speklapjes toe en wrijf ze rondom in met de marinade.
- Verhit een koekenpan met een klein beetje olie en bak hierin de speklapjes op hoog vuur goudbruin en knapperig.
- Beleg de broodjes met een speklapje, de komkommerlinten, koriander en de rest van de lente-ui. Serveer met srirachasaus.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.