De geraffineerde smaak, het fijne mondgevoel: de Hollandse garnaal is iets om trots op te zijn. Ik eet ze vaak als snack met een draadje peper. Mijn tip voor de zomer: maak een tochtje met een garnalenkotter – verser krijg je ze niet. De schalen niet weggooien, daar maak je heerlijke bisque mee. Mijn Broodje Noordzee is een garnalencocktail-plús. Groot voordeel: geen afwas.

Broodje Noordzee
Ingrediënten
- 2 el tomatenpuree
- 5 el mayonaise
- 1/4 tl chilipoeder + extra, voor bestrooien
- 2 el gin
- 1 citroen
- 125 ml slagroom
- 3 zoetzure augurken
- 2 snackkomkommers
- 1 kleine rode ui
- 3 takjes dille
- 50 gr gesneden ijsbergsla
- 200 gr Hollandse garnalen
- 8 hotdogbroodjes
Bereidingswijze:
- Meng de tomatenpuree met demayonaise, het chilipoeder, de gin en citroensap naar smaak. Klop met een mixerde slagroom luchtig, voeg het tomatenpuree-mengsel toe en klop goed door toteen luchtige cocktailsaus. Breng verder op smaak met peper en zout. Doe de sausin de spuitzak en bewaar tot gebruik in de koelkast.
- Snijd de augurken en komkommers in plakjes. Snipper de rode ui zo fijn mogelijk. Snijd de dille fijn.
- Vul de broodjes met de sla en de garnalen. Spuit de cocktailsaus er zigzaggend over. Bestrooi met de rode ui, dille en eventueel chilipoeder. Verdeel de komkommer en augurk erover.
- Tip Houd je van pittig, strooi dan een beetje extra chilipoeder over je broodje.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Wil jij meer Hollandse bammetjes? Shop dan het Miljuschka Magazine!