Broodje Noordzee

NB Special bammetje omslag

De geraffineerde smaak, het fijne mondgevoel: de Hollandse garnaal is iets om trots op te zijn. Ik eet ze vaak als snack met een draadje peper. Mijn tip voor de zomer: maak een tochtje met een garnalenkotter – verser krijg je ze niet. De schalen niet weggooien, daar maak je heerlijke bisque mee. Mijn Broodje Noordzee is een garnalencocktail-plĆŗs. Groot voordeel: geen afwas.

NB Special bammetje

NB Special bammetje
Totale tijd14 minuten

Broodje Noordzee

5 van 1 stem
Opslaan Printen

Ingrediƫnten

4 personen
  • 2 el tomatenpuree
  • 5 el mayonaise
  • 1/4 tl chilipoeder + extra, voor bestrooien
  • 2 el gin
  • 1 citroen
  • 125 ml slagroom
  • 3 zoetzure augurken
  • 2 snackkomkommers
  • 1 kleine rode ui
  • 3 takjes dille
  • 50 gr gesneden ijsbergsla
  • 200 gr Hollandse garnalen
  • 8 hotdogbroodjes

Bereidingswijze: 

  • Meng de tomatenpuree met demayonaise, het chilipoeder, de gin en citroensap naar smaak. Klop met een mixerde slagroom luchtig, voeg het tomatenpuree-mengsel toe en klop goed door toteen luchtige cocktailsaus. Breng verder op smaak met peper en zout. Doe de sausin de spuitzak en bewaar tot gebruik in de koelkast.
  • Snijd de augurken en komkommers in plakjes. Snipper de rode ui zo fijn mogelijk. Snijd de dille fijn.
  • Vul de broodjes met de sla en de garnalen. Spuit de cocktailsaus er zigzaggend over. Bestrooi met de rode ui, dille en eventueel chilipoeder. Verdeel de komkommer en augurk erover.
  • Tip Houd je van pittig, strooi dan een beetje extra chilipoeder over je broodje.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka

Wil jij meer Hollandse bammetjes? Shop dan het Miljuschka Magazine!

Gedoe uit, feest aan

Miljuschka Magazine

Deze feestdagen doen we het anders. Zonder gedoe en met heel veel feest! Van kerstmenu's tot comfortfood en heel veel meer. Jij hoeft je nergens zorgen om te maken.

Daarnaast bestaat Miljuschka Magazine 5 jaar! En wie jarig is, trakteert. Dus sluit je nu een abonnement af, dan krijg je daar heel veel lekkers bij.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.

popupmm15