Brood met blauwe kaas en vijgenjam recept

Is het lunchtijd en wil je eens een extra lekker broodje maken? Probeer dan eens mijn brood met blauwe kaas en vijgenjam recept uit. Eigenlijk is het een soort tosti want je toast het brood uiteindelijk met de blauwe kaas en de vijgenjam totdat het goudbruin is. Handig als je even snel wat te eten wilt maken tijdens een hectische dag. Of lekker om te eten als gezonde snack tussendoor. Het is in principe gewoon een kwestie van de boterhammen beleggen met de kaas en jam en het geheel vervolgens toasten in een tosti-ijzer. Easy peasy!

Recept brood met blauwe kaas en vijgenjam: bereidingswijze

Het zal je niet verrassen dat het maken van dit broodje met blauwe kaas en vijgenjam erg eenvoudig is. Toch leg ik het in het kort hier nog even aan je uit.

En meer hoef je echt niet te doen. Dus je kunt lekker snel genieten van dit heerlijke brood met blauwe kaas en vijgenjam.

vijgenjam

Tosti met blauwe kaas en vijgenjam

No ratings yet
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 10 min
Gang Lunch
Porties 1 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 2 sneden oud brood
  • 75 gram blauwe kaas
  • 1 eetlepel vijgenjam
  • Boter

Instructies
 

Instructies

  • Pak een van de twee boterhammen en besmeer deze met blauwe kaas.
  • Smeer op de andere boterham de vijgenjam. Nu leg je de boterhammen op elkaar met de besmeerde kant naar elkaar toe. Beboter de boterhammen aan de buitenkant.
  • Tot slot ga je de boterhammen toasten (in een tosti-ijzer) totdat ze goudbruin zijn.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!