Bramen cheesecake bars

Ben jij net als ik een enorme fan van cheesecake? En ben je ook dol op bramen? Dan hebben we dat met elkaar gemeen. In dit recept combineer ik deze twee heerlijkheden en maak ik de meest smaakvolle bramen cheesecake bars ever. Het is een match made in heaven. EĆ©n van de grootste voordelen van het maken van cheesecake bars is dat ze ontzettend handig zijn om uit te delen. 

 

 

Bramen

Wist je dat je ontzettend veel met bramen kunt doen? Je kunt ze het hele jaar door gebruiken in verschillende gerechten. Zelf gebruik ik ze het liefste tijdens de zomer- en winterperiode. Daarom pluk ik er zomers lekker veel tijdens het wandelen en vries ik een heleboel in. Zo heb ik ze altijd op voorraad!

In de zomerperiode verwerk ik bramen het liefste in baksels. Dan maak ik bijvoorbeeld deze bramen cheesecake bars, maar ook een perzik bramen cobbler of de lekkerste bramencake ooit. O ja, deze zomerse ijslolly’s met bramen en yoghurt mogen natuurlijk ook niet ontbreken. ‘s Winters maak ik er een bramen wine slush, spiced abrikozen bramentaart of bramensaus voor bij een heerlijk stuk wild vlees

Bramen cheesecake slices miljuschka

Zo lekker dat het bijna zonde is om op te eten (bijna dan)

Deze bramen cheesecake bars zijn het ultieme voorbeeld van hoe lekker en mooi eten kan zijn. Die paarse swirl van de bramen is net kunst, maar dan eentje die je zonder schaamte op mag eten. Elke bar is een hapje hemel: een romige vulling met frisse bramenpuree, bovenop een knapperige koekbodem. Klein van stuk, groots van smaak.

Makkelijk, snel en super chique

Ze zien eruit alsof je uren in de keuken hebt gestaan, maar het maken van deze bars is echt appeltje-eitje. Je bakt ze in ƩƩn grote schaal, laat ze goed afkoelen en snijdt ze daarna in van die fijne blokjes. Serveer ze op een mooi bord en voilƔ: het lijkt net alsof je ze bij een dure patisserie hebt gehaald. Alleen weet jij stiekem wel beter.

Bramen cheesecake bar miljuschka
Totale tijd5 uur 5 minuten

Bramen cheesecake bars

4.79 van 14 stemmen
Printen

Ingrediƫnten

8 personen
  • 150 gr koekjes (bijvoorbeeld digestive)
  • 50 gr roomboter
  • 125 gr bramen + 10 bramen voor decoratie
  • 25 ml cassis
  • 110 gr suiker
  • 2 eieren
  • 450 gr roomkaas
  • 70 gr Griekse yoghurt
  • 1 limoen

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch), 160 graden (hetelucht).
  • Hak de koekjes fijn. Smelt in een steelpannetje de boter. Schep de koekkruimels door de gesmolten boter en verdeel ze over de bodem van de bakvorm. Druk met de achterkant van een lepel stevig aan. Zet in de oven en bak in 8-10 minuten goudbruin, haal uit de oven.
  • Zet na het bakken van de bodem de oven terug naar 140 graden.
  • Doe de 125 gram bramen samen met de cassis en 3 eetlepels suiker in een pan, kook tot ze uit elkaar vallen in ca 5-8 minuten. Pureer ze met staafmixer zo glad mogelijk, laat 5 minuten afkoelen en druk het geheel daarna door een zeef. Tip: druk het geheel met de achterkant van een lepel door de zeef zodat je een mooie gladde puree krijgt.
  • Zorg dat alle ingrediĆ«nten voor de cheesecake op kamertemperatuur zijn. Klop de roomkaas met de Griekse yoghurt en suiker door elkaar. Klop 1 voor 1 de eieren er door en mix kort. Dit doe je op de laagste stand van de mixer (zo krijg je geen scheuren in je cheesecake). Voeg limoenrasp en klop nog eens rustig door.
  • Meng 1,5 theelepel van het roomkaasmengsel door de bramenpuree, dit voorkomt dat de puree naar de bodem van de bramenblokjes zakt. Schenk de rest van het roomkaasmengsel over de bodem.
  • Laat her en der een theelepel van de bramenpuree op het roomkaasmengsel vallen. En maak er daarna met een sateprikker swirls van. Versier met de laatste bramen.
  • Bak de bramen cheesecake bars in 30-35 minuten af in oven. De cheesecake bars zijn goed als de bovenkant droog is en als de taart licht meebeweegt als je hem een klein beetje schudt. De cheesecake zal tijdens het afkoelen nog verder garen. Zet daarom de oven uit, maar laat de bramen cheesecake bars staan en doe dat tot de oven is afgekoeld. Haal ze uit de oven en zet daarna in de koelkast om helemaal af te koelen. Snijd vervolgens de cheesecake in repen of grote blokken.

Tip!

Tip voor 18+: gebruik in plaats van cassis, crĆØme de cassis.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka
Bestellen

Shop the tools

Van elk recept een succes maken, doe je met deze spullen. Dit zijn mijn favorieten voor in de keuken.

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

ā€œIk zag wel dat je naar m’n cheesecakeā€

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.