Borrelbrood

Borrelbrood

We kennen het breekbrood allemaal, maar een nieuwe variant is het borrelbrood. Dit brood beleg je van tevoren en bak je vervolgens af in de oven. Hierdoor smelt de kaas en wordt het brood heerlijk knapperig, een gouden combo.

Cheesy peasy

Een combinatie van makkelijk en lekker, wie wil dat nu niet? Dit overheerlijke brood zet je binnen een handomdraai op tafel en past perfect bij een goed gesprek, vrijmibo, of een chill avondje op de bank met en glas wijn. Aangezien het recept maar uit vier ingrediënten bestaat en het hoofdingrediënt kaas is, is dit recept niet alleen heel erg easy, maar vooral ook erg cheesy. Cheesy peasy dus.

Schermafbeelding 2023 02 17 om 14.46.15
Totale tijd20 minuten

Borrelbrood

4.22 van 33 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

  • 1 rond brood ongesneden
  • 1 blok jong belegen Uniekaas in stukjes gesneden
  • 100 gram tomaten tapenade
  • 1 handje basilicum

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd het brood ongeveer 2 cm horizontaal en daarna verticaal aan. Er ontstaan vierkantjes in je brood.
  • Verdeel de kaas en de tapenade tussen de vierkantjes en bak het brood 15 minuten (tot de kaas gesmolten is).
  • Serveer met de basilicum eroverheen.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Schermafbeelding 2023 02 17 om 14.45.56
Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.