Blini’s met zalm

45 minuten

Blini’s met zalm

Blini’s zijn van oorsprong afkomstig uit Oost Europa en zijn een soort kruising tussen een poffertje en een pannenkoek. Je serveert ze bij voorkeur warm en vaak met een hartige vulling. Ze worden dus minder gebruikt met een zoete topping erop maar dit keer maakte ik er een combinatie van zoet en hartig van.

Heerlijke gerookte zalm met kleine blokjes appel erbij. Lekker als voorgerecht tijdens de kerstdagen of als een kerstsnackje tussendoor. Het kan allemaal met dit makkelijke recept.

De truc om deze boekweit blini’s met zalm te maken is om het deeg tijd te geven om te rijzen. Je gebruikt gist in het beslag waardoor het eindresultaat heel anders is dan je standaard pannenkoek.

Probeer het zelf maar eens met dit lekkere recept voor blini’s met zalm. Hou je nou niet van zalm? Je kunt het ook maken met bijvoorbeeld krokant uitgebakken spek!

Check hier voor alle kerstrecepten

Blin's met zalm

Blini's met zalm

Blini’s met zalm

3.95 van 34 stemmen
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 25 portie(s)

Ingrediënten
 

  • 100 gr boekweitmeel
  • 1 ei
  • 150 ml lauwwarme melk
  • 7 gr droge gist
  • 1 tl zout
  • 1 appel in piepkleine blokjes
  • 200 gr gerookte zalm
  • 125 gr zure room
  • 1/4 bosje bieslook heel fijn gesneden
  • dille ter garnering
  • peper en zout

Instructies
 

  • Los de gist op in de lauwwarme melk. Laat dit 5 minuten staan tot het een beetje schuimt.
  • Splits het ei, zet het eiwit in de koelkast tot gebruik.
  • Meng in een kom boekweitmeel en zout met de eidooier en roer de gist en melk erdoor tot een glad beslag. Zet het beslag opzij voor 20 minuten om te rijzen.
  • Meng de zure room met de fijngesneden bieslook en een beetje peper.
  • Klop het eiwit stijf en spatel voorzichtig door het gerezen blini beslag.
  • Bak kleine blini's in een koekenpan met een beetje zonnebloemolie. Gebruik kleine ringetjes als je die hebt. Bak de blini's aan beide kanten
  • Beleg de blini's met gerookte zalm en een toef bieslookroom. Garneer met blokjes appel en dille.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.