Bijgerecht recepten

Spekbakjes met ei en asperges

Samenvatting

  • Voorbereiden 15 minuten
  • Bereiden 10 minuten
  • Aantal personen 6

Ingredienten

1 el gehakte bieslook

1 el room

3 eieren

12 plakken (langwerpig) ontbijtspek

40 gr groene aspergetips, in kleine stukjes

peper en zout

benodigheden

Bakplaat

Bakpapier

Sharing is caring!

Deze spekbakjes zijn een ideaal gerechtje voor een paasbrunch of een andere brunch. Makkelijk om te maken en lekker krokant door het uitgebakken spek.

Spekbakjes

Wat ook leuk is voor een feestje is om de spekbakjes zo te maken en dan te vullen met een lekkere frisse mangosalsa bijvoorbeeld. Serveer alleen wel met een klein bordje eronder anders wordt het een rommeltje.

De spekbakjes zijn het lekkerste als ze net uit de oven komen, maar je kunt ze ook goed bewaren en zelfs meenemen naar je werk voor de volgende dag. De asperges moet je klein genoeg snijden zodat ze in de oven kunnen garen. Te grote stukken worden niet gaar, maar kleine stukjes gaat prima.

Spekbakjes met ei en asperges

Spekbakjes met ei en asperges

Aantal personen: 6
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten

Ingrediënten

  • 1 el gehakte bieslook
  • 1 el room
  • 3 eieren
  • 12 plakken (langwerpig) ontbijtspek
  • 40 gr groene aspergetips, in kleine stukjes
  • peper en zout

benodigheden

  • Bakplaat
  • Bakpapier

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
  2. Gebruik hittebestendige vormpjes die niet te laag zijn (ik gebruik hiervoor ijzeren pannacotta vormpjes) en zet deze op de kop neer op de bakplaat.
  3. Drapeer de plakjes ontbijtspek hierover heen. Het mag overhangen want het spek krimpt tijdens het bakken.
  4. Zet in de oven en bak het spek voor ongeveer 10 minuten of tot goudbruin.
  5. Haal uit de oven en laat heel even afkoelen. Haal nu voorzichtig de spekbakjes eraf en zet andersom neer.
  6. Klop het ei los met de room, de bieslook en breng op smaak met peper en zout.
  7. Doe de aspergetips erdoor en verdeel over de spekbakjes.
  8. Zet nog eens 10 minuten in de oven en serveer warm of koud.

Nog meer lekkers