Bijgerecht recepten

Frisse quiche met ham en doperwten

Samenvatting

  • Voorbereiden 10 minuten
  • Bereiden 50 minuten
  • Aantal personen 4

Ingredienten

375 gr kant- en klaar deeg voor hartige taart

1 el olijfolie

150 gr hamblokjes

3 eieren

150 ml slagroom

1 el dijon mosterd

Peper en zout

35 gr Parrano Rasp Originale

150 gr doperwten, ontdooid

Verse peterselie, gehakt

Tomatensalade

500 gr verschillende tomaten in verschillende kleuren, kleiner gesneden

1 bosje verse basilicum

Peper en zout

2-3 el goede balsamico

evt. scheutje olijfolie

Sharing is caring!

Hartige taart

Hartige taart vind ik een van de fijnste manieren om restjes groente op te maken. Neem nu deze quiche. Ik doe er in dit geval doperwten in, maar het is ook erg lekker met bijvoorbeeld restjes prei (wel even voorbakken in dat geval) of wat overgebleven courgette. Heb je restjes kip over verwerk het dan ook hierin.

Frisse quiche

Deze quiche is lekker fris en zomers en zeker in combinatie met de tomatensalade is het een lekker makkelijke doordeweekse maaltijd. Wat nog fijner is, is dat je de quiche ook mee kunt nemen de volgende dag. Dus heb je nog wat over?

Koud is het ook erg lekker!

Een hele andere hartige taart is bijvoorbeeld deze tarte tatin met rode ui!

Frisse quiche met doperwten en hamblokjes

Frisse quiche met doperwten en hamblokjes

Aantal personen: 4
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Totale tijd: 1 uur

Ingrediënten

  • 375 gr kant- en klaar deeg voor hartige taart
  • 1 el olijfolie
  • 150 gr hamblokjes
  • 3 eieren
  • 150 ml slagroom
  • 1 el dijon mosterd
  • Peper en zout
  • 35 gr Parrano Rasp Originale
  • 150 gr doperwten, ontdooid
  • Verse peterselie, gehakt

Tomatensalade

  • 500 gr verschillende tomaten in verschillende kleuren, kleiner gesneden
  • 1 bosje verse basilicum
  • Peper en zout
  • 2-3 el goede balsamico
  • evt. scheutje olijfolie

Instructies

    Verwarm de oven voor op 200˚C
    Bekleed een vlaaivorm van 20 cm met het deeg, haal overtollig deeg eraf. Gebruik een vork om de bodem in te prikken, koel het dan voor 15 minuten in de koelkast.
    Bekleed de vorm met bakpapier, vul dit met bakbonen of gedroogde peulvruchten en bak het blind voor 12 minuten.
    Meng de eieren, room en mosterd samen. Voeg peper en zout naar smaak toe. Mix de geraspte kaas, de doperwten en de peterselie erdoor. Meng alles goed.
    Verdeel de hamblokjes over de bodem van de taart en giet hier het eimengsel overheen.
    Bak het in de oven voor ongeveer 45-50 minuten of tot gaar en goudbruin.

    Voor de tomatensalade snij je de tomaten in kleinere stukken, afhankelijk van de maat van de tomaten. Meng de basilicum erdoor en wat peper en zout. Serveer met de balsamico en een scheutje olie

Nog meer lekkers