Quiche met gekarameliseerde ui

De magie van gekarameliseerde ui

Een ui rauw? Kort maar fel. Laat ā€˜m tien minuten zachtjes sudderen, en bam, daar ontstaat pure zoetheid. Die zachte, bijna romige geur vult je keuken en kondigt direct succes aan. Voor deze quiche is óók geduld je beste ingredient: laat die uien rustig karamelliseren in olie, tot diep goudbruin en zacht als zijde. Alleen dan krijg je die lekkere zoete ondertoon die elke hap op een feestje zet.

Quiche met kruidenkracht

Ik zeg altijd: gooi er kruiden in alsof je ware liefde bakt. In dit geval zijn tijm, oregano en gerookte paprikapoeder je vrienden. Je kunt zowel gedroogde als verse kruiden gebruiken, variatie zorgt telkens voor een andere smaakervaring. Houd de balans in de gaten, en proef tussendoor: dat zorgt dat dit gerecht echt jouw quiche wordt.

Uienquiche met gekarameliseerde ui

Krokant gaat niet in deze quiche

Wat deze quiche zo fijn maakt? Hij heeft geen korst. Geen blind bakken, geen gedoe: de aardappelblokjes zorgen voor structuur Ʃn textuur. Een slimme keuze, want zo blijft de focus op die fluweelzachte custard en de gekarameliseerde ui. En ja, dat scheelt tijd!

Eieren & aardappelen

De combinatie van aardappelblokjes en een flinke battalion eieren is goud. De aardappel geeft bite en vult, terwijl het eigeel met slagroom en melk (of room) zorgt voor die perfecte, zachte vulling. Geen gepruts met verschillende eidooiers en eiwitten: gewoon een mix die iedereen begrijpt, zelfs beginners.

Uienquiche met gekarameliseerde ui

Quiche met gekarameliseerde ui

4.27 van 45 stemmen
Opslaan Printen

Ingrediƫnten

4 portie(s)
  • 300 gr gesneden ui
  • 2 aardappels in blokjes, gekookt
  • 8 eieren
  • 1 tl zout
  • ½ tl peper
  • ½ tl gerookte paprika
  • 1 el olijfolie
  • ½ tl gedroogde tijm
  • ½ tl gedroogde oregano
  • 1 el balsamico
  • Serveren met een grote groene salade

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Neem een flinke pan en verhit hierin de olijfolie. Zet het vuur niet te hoog en bak de gesneden ui voor ongeveer 10 minuten of tot de ui glazig is geworden. Neem hier de tijd voor, dat maakt echt alle verschil.
  • Terwijl de ui gaart breek je de eieren in een aparte kom. Voeg hier alle kruiden en specerijen aan toe (behalve de balsamico) en meng het even goed door met een garde.
  • Als de ui inmiddels glazig is geworden voeg je er de balsamico aan toe en dit laat je nog even kort meebakken.
  • Neem een dichte quichevorm en spray deze even licht in met bakspray.
  • Verdeel de ui over de bodem van je vorm en verdeel de aardappelblokjes hier ook overheen.
  • Als laatste giet je de eieren erover heen en je bakt het in de oven voor ongeveer 20 minuten of tot gaar en goudbruin.
  • Serveer de quiche met een lekkere groene salade.

Voedingswaarde per portie

Calorieƫn : 274kcalKoolhydraten: 27gProteine: 14gVet: 12gVerzadigde vetten: 3gTrans Fat: 1gCholesterol: 327mgNatrium: 717mgKalium: 693mgVezels: 4gSuiker: 5gVitamine A: 611IUVitamine C: 27mgCalcium: 84mgIJzer: 3mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka
Gedoe uit, feest aan

Miljuschka Magazine

Deze feestdagen doen we het anders. Zonder gedoe en met heel veel feest! Van kerstmenu's tot comfortfood en heel veel meer. Jij hoeft je nergens zorgen om te maken.

Daarnaast bestaat Miljuschka Magazine 5 jaar! En wie jarig is, trakteert. Dus sluit je nu een abonnement af, dan krijg je daar heel veel lekkers bij.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.