Bijgerecht recepten

Dit recept valt onder

Mango-salsa recept

Samenvatting

  • Voorbereiden 15 min.
  • P Aantal personen Diverse mogelijkheden

Ingredienten

2 mango’s

1 rode ui

Een paar takjes verse koriander

1 rode peper of jalapeño-peper

1/2 rode paprika

1 el citroensap

Scheutje olijfolie

Zout en versgemalen zwarte peper

Recept Mangosalsa: bereidingswijze

Salsa is het Spaanse en Italiaanse woord voor saus. Salsa’s zijn vaak pittige sauzen uit de Latijns-Amerikaanse keuken. Met deze mangosalsa combineer je pittig met zoet. Mijn favoriete combinatie van smaken. Zet een schaaltje tortilla chips op tafel. De mango salsa saus erbij en dippen maar!

Snijd de mango’s in mooie blokjes, snipper de rode ui, snijd de rode peper of jalapeño-peper fijn (houd de zaadjes erin als je van extra pittig houdt), snijd de rode paprika in kleine blokjes gesneden (zonder zaadlijsten). Pers 1 el citroensap uit. Meng alle ingrediënten bij elkaar in een kom en breng op smaak met wat olijfolie, zout en versgemalen zwarte peper. Zet in de koelkast tot gebruik.

Nog meer lekkers