Bijgerecht recepten

Dit recept valt onder

Koolrabi frietjes met knoflookmayonaise recept

Samenvatting

  • Bereiden 30 minuten
  • Aantal personen 4

Ingredienten

2 koolrabi’s

2 el cajunkruiden

50 ml zonnebloemolie

1 ei

1 el fijne mosterd

1 citroen

2 knoflookteentjes

200 ml zonnebloemolie

Sharing is caring!

Koolrabi frietjes

Hou je van frietjes maar wil je wel eens wat anders dan de standaard aardappelfrietjes? Probeer dan eens deze koolrabi frietjes.

Als je van friet van van groente houdt zit je met deze we goed. De knoflookmayonaise maakt het helemaal af en ik durf te wedden dat de kids het ook nog eens heerlijk zullen vinden. En bonus: ze hebben meteen wat extra groente naar binnen.

De koolrabi frietjes zijn ideaal als bijgerecht bij een grote schaal met geroosterde groente of serveer er een lekkere groene salade bij. Mogelijkheden genoeg.

En als we dan toch bezig zijn kun je misschien deze knolfrietjes ook eens proberen!

koolrabi frietjes

Uit de oven

Deze frietjes maak je het makkelijkste uit de oven. Even afhankelijk van of je het gebruikt als bijgerecht of als hoofdgerecht is dit voldoende voor 4 personen (als bijgerecht) of voor 2 personen (als hoofdgerecht) Door de cajunkruiden zijn ze lekker pittig en ga je ze zeker veel vaker maken!

Koolrabi frietjes

Koolrabi frietjes

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 koolrabi’s
  • 2 el cajunkruiden
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 1 el fijne mosterd
  • 1 citroen
  • 2 knoflookteentjes
  • 200 ml zonnebloemolie

Instructies

    Verwarm de oven op 200°C en breng een pan met gezouten water aan de kook.

Snijd de koolrabi’s in frietjes.

Kook de koolrabifrietjes tot ze nét gaar zijn, spoel koud af en dep droog.

Meng de frietjes met 50 ml zonnebloemolie en cajunkruiden.

Spreid de frietjes uit op een bakplaat met bakpapier en rooster ongeveer 10 minuten tot ze goudbruin zijn.

Maak ondertussen de mayonaise: splits het ei en doe de dooier in een mengkom. Het eiwit heb je niet nodig, dus deze kun je bewaren voor iets anders.

Roer de eidooier los met mosterd, sap en zest van de citroen en de geperste knoflookteentjes.

Voeg heel langzaam, druppel voor druppel, de zonnebloemolie toe terwijl je met een garde roert. Blijf roeren, tot het een gladde emulsie is en de 200 ml olie is opgenomen.

Maak op smaak met peper en zout.

Disclaimer: Dit recept is gemaakt voor Leidsenhage Vernieuwt waar Miljuschka elke maand workshops geeft

Nog meer lekkers