Bijgerecht recepten

Dit recept valt onder

Frisse tuinbonendip – heerlijk op toast!

Samenvatting

  • Bereiden 10 minuten

Ingredienten

1 kilo tuinbonen, gedopt (ongedopt gewicht)

50 gr feta

500 gr doperwten, gedopt (ongedopt gewicht)

Sap en rasp van 1 limoen

Peper en zout

Olijfolie

Sharing is caring!

Frisse tuinbonendip!

Deze heerlijke tuinbonendip is super eenvoudig om te maken en is geweldig om te eten op een krokant gebakken boterham.

Ik combineer hier verse tuinbonen met verse doperwten en feta. Dat is echt een match made in heaven.

Het is wel even wat meer werk omdat ik de tuinbonen dubbel dop. Wat houdt dat in? Als je tuinbonen niet meer zo piepjong zijn is het buitenste lichtgroene velletje al snel wat taai. Hele jonge tuinboontjes zijn nog wel lekker met vel, maar hoe ouder ze worden des te taaier die buitenkant.

Dubbeldoppen

Bij dubbeldoppen haal je die buitenste taaie velletjes er dus af en wat overblijft is een prachtig knalgroen knapperig boontje. Om dit te doen kook je de tuinbonen even kort en laat ze even afkoelen.

Vervolgens knijp je met je vingers op de naad van de tuinboon en meestal zal het binnenste boontje er dan zo uitwippen.

Vervolgens pureer je de tuinbonen met een goede olijfolie en de feta en je hebt een heerlijke tuinbonendip!

Nog meer tuinbonen over? Probeer dan zeker eens de salade met meiraap.

Tuinbonendip

Tuinbonendip

Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten

Doperwten zijn optioneel, je kunt ook alleen de tuinbonen gebruiken

Ingrediënten

  • 1 kilo tuinbonen, gedopt (ongedopt gewicht)
  • 50 gr feta
  • 500 gr doperwten, gedopt (ongedopt gewicht)
  • Sap en rasp van 1 limoen
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies

    Kook de tuinbonen en doperwten beetgaar en dubbeldop de tuinbonen zodat je de knalgroene boontjes te zien krijgt.
    Voeg de gedubbeldopte tuinbonen samen met de doperwten en de feta en pureer tot een gladde massa. Voeg olijfolie toe tot het de gewenste dikte heeft en breng op smaak met de sap en rasp van 1 limoen en peper en zout.

    Lekker op toast (even insmeren met wat knoflook en olijfolie en kort roosteren)

Dit recept werd gemaakt voor Leidsenhage vernieuwt 

Nog meer lekkers