Zo maak je maximaal gebruik van aanbiedingen in de supermarkt

Categorieën: ArtikelenLabel: , ,

Je boodschappen in de aanbieding kopen, kan een hoop geld schelen. Geld- en bespaar-expert Renée Lamboo geeft 3 tips om het maximale uit die aanbiedingen in de supermarkt te halen, zodat je nog meer geld overhoudt.

Vooropgesteld: eigenlijk zijn boodschappen te goedkoop in Nederland. Als we kijken naar de belasting van de aarde tijdens het produceren ervan, zou de prijs ervan hoger moeten zijn, om dat weer recht te trekken. Dat moet toch even gezegd worden, voordat ik je uitleg hoe je aanbiedingen in de supermarkt op eten en drinken maximaal kunt inzetten om te besparen. Die aanbiedingen zijn er toch, dus er geen gebruik van maken heeft dan ook niet veel zin.

Door Renée Lamboo – zij schrijft elke week op Miljuschka.nl over boodschappen en geld. Krijg je niet genoeg van die onderwerpen? Volg haar dan ook op Instagram.

boodschappenbudget renée lamboo

Renée Lamboo

Zo maak je maximaal gebruik van aanbiedingen in de supermarkt

Tip 1: Sla in

Als het wc-papier goed in de aanbieding is, nemen veel mensen een paar extra rollen mee. Maar waarom neem je niet 10 extra pakken mee? Dit soort producten zijn bijna oneindig houdbaar. Als je goed op gaat letten, heb je al snel door hoe vaak zo’n goede aanbieding in de supermarkt die jij vaak bezoekt voorbij komt. Je kunt het ook voor jezelf opschrijven. Weet je bijvoorbeeld dat deze korting één keer per half jaar gegeven wordt? Dan sla je in voor een half jaar, tot de volgende kortingsactie. Dan moet je thuis wel genoeg kastruimte hebben of kunnen creëren natuurlijk.

Tip 2: Kook er nog eens mee

Gebruik producten die goed in de aanbieding zijn, meerdere keren. Zijn de peultjes lekker goedkoop? Eet ze dan eens met risotto of verwerkt in een aardappel-ovenschotel. Tomaten superlekker én flink in de aanbieding in de supermarkt, op de markt of bij de groenteboer? Denk dan aan tomatensoep, een rijstsalade met tomaat en een pastagerecht.

Tip 3: Vergeet je vriezer niet

Je kunt veel meer dingen invriezen dan we vaak denken. Zo heb ik gekookte rijst, boontjes, aangebraden vlees allemaal in de vriezer liggen. Net als fruit en bijvoorbeeld geraspte kaas. Vooruit koken met verse producten die in de bonus zijn, kan flink geld besparen.

Tip 4: Zijn het wel goede aanbiedingen in de supermarkt?

Ik zeg altijd: onnodig een aanbieding kopen is duurder dan het helemaal niet kopen. Aanbiedingen in de supermarkt zijn top, maar alleen op producten die je sowieso nodig had. Iets kopen omdat het in de aanbieding is, om het vervolgens niet te gebruiken en zelfs over de datum te laten gaan, is natuurlijk hartstikke zonde.

Tip 5: Prullenbak is geen optie!

Vroeger gooide ik veel eten weg. Dan was het na een maaltijd over, belandde het in een bakje achterin de koelkast en groeide er na twee weken schimmel op. Dan is het leuk dat je er korting op kreeg, maar is het uiteindelijk alsnog zondegeld. Toen ik inzag dat eten in de prullenbak gooien een belediging voor de natuur en de makers is, en ook nog eens betekent dat je klinkende knaken (waar je hard voor werkt) weggooit, ging er een knop om. Ik investeerde één keer in goede bewaarbakjes en eet nu alles op. De volgende dag met salade of in een wrap. Ik gooi mijn eten en mijn geld niet graag weg.

Zo maak je maximaal gebruik van aanbiedingen in de supermarkt

Renée Lamboo
Renée Lamboo schrijft over boodschappen en besparen voor Miljuschka.nl. Zo’n 10 jaar geleden belandde ze in de schulden; ze moest door gedaalde woningprijzen zo’n 40.000 euro terug betalen aan de bank. De knop moest om en besparen, sparen en haar geld laten groeien werd haar hobby én werk. Inmiddels runt ze PorteRenee.nl, ontwikkelde ze haar eigen Budget Boodschappencursus en is ze actief op Instagram.

Delen is fijn!