BBQ spiesjes met coquilles & garnalen

BBQ spiesjes met coquilles & garnalen en een limoendressing

Het is weer barbecue tijd! Hopelijk werkt de zon een beetje mee, maar deze fijne BBQ spiesjes van zeevruchten zijn in ieder geval zomers en licht. En weer eens iets heel anders dan de standaard kipspiesen die je overal ziet! Voor deze bbq spiesjes gebruik je coquilles en reuzengarnalen. Dat is een behoorlijk fancy spies, maar voor een speciale gelegenheid is daar natuurlijk niks mis mee.

Zorg vooral dat je de spiesen niet te lang op de barbecue laat liggen, want dat is eeuwig zonde. De hitte van de barbecue is meestal vrij heftig dus let op dat het niet te hard gaat. Als sausje serveer ik deze spiesjes met een lekker frisse limoendressing.

Check hier alle zomerse recepten.

BBQ spiesjes met coquilles & garnalen en een limoendressing
Totale tijd25 minuten

BBQ spiesjes met coquilles & garnalen en een limoendressing

4.09 van 12 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 1 rode chilipeper zaadlijsten verwijderd, fijngehakt
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • rasp en sap van 1 limoen + 1 limoen in partjes
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 8 sint-jakobsschelpen
  • 250 g rauwe gepelde garnalen diepvries, ontdooid
  • zeezoutvlokken

Bereidingswijze: 

  • Roer de chilipeper, de knoflook, de helft van de limoenrasp, het limoensap en 3 eetlepels extra vergine olijfolie door elkaar. Zet de dressing apart.
  • Rijg de sint-jakobsschelpen en garnalen aan 4 metalen spiesen. Bestrijk ze rondom met de overgebleven eetlepel extra vergine olijfolie. Bestrooi ze met zeezoutvlokken.
  • Rooster de spiesen in 6-8 minuten rondom gaar op de barbecue – keer ze regelmatig zodat ze nergens aanbranden. Leg ze op een serveerschaal en druppel de dressing erover. Serveer met partjes limoen.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 98kcalKoolhydraten: 2gProteine: 17gVet: 2gVerzadigde vetten: 1gTrans Fat: 1gCholesterol: 165mgNatrium: 604mgKalium: 151mgVezels: 1gSuiker: 1gVitamine A: 108IUVitamine C: 19mgCalcium: 95mgIJzer: 2mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.