Barbecue biefstuk spiesjes met lente-ui en yoghurtdip

Een zomers BBQ-gerecht: barbecue spiesjes van gemarineerde biefstuk en lente-ui, met yoghurtdip. Het vlees roostert mooi maar blijft sappig, en de romige yoghurtdip geeft een frisse tegenhanger.

Tip voor de barbecue spiesjes

Je rijgt de gemarineerde biefstuk en lente-ui op de geweekte houten satĆ©prikkers. Het weken is belangrijk, anders verbranden de houten spiesjes. Je kunt eventueel ook voor roestvrijstalen spiesen kiezen, die zijn helemaal ideaal voor deze barbecue spiesjes.

Lees ook: welke barbecue gebruik je voor welke gelegenheid?

Barbecue spiesjes van gemarineerde biefstuk en lente-ui, met yoghurtdip

Barbecue spiesjes van gemarineerde biefstuk en lente-ui, met yoghurtdip
Totale tijd1 uur 10 minuten

Barbecue spiesjes van gemarineerde biefstuk en lente-ui, met yoghurtdip

Nog geen beoordelingen
Pin recept Printen

Ingrediƫnten

8 personen
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl rietsuiker
  • 2 tenen knoflook geperst
  • rasp en sap van 1 limoen
  • 4 el olijfolie
  • 750 gr biefstuk in blokjes van 2-3 cm
  • ¼ komkommer in hele kleine blokjes
  • paar takjes dille fijngesneden
  • 150 gr volle yoghurt
  • zeezoutvlokken en zwarte peper

Bereidingswijze: 

  • Week de houten prikkers eerst een half uur in water. Dit voorkomt dat ze straks verbranden.
  • Snijd 1 bosuitje fijn voor de dip en snijd de overige uitjes in stukjes van 3 cm.
  • Rooster het koriander- en komijnzaad enkele minuten in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Schud in een vijzel of hakmolentje en maal grof. Doe in een kom met het gerookte paprikapoeder, de rietsuiker, de knoflook, de limoenrasp en de olijfolie. Schep het vlees erdoor en laat de marinade 30 minuten intrekken.
  • Steek intussen de barbecue aan en laat de kooltjes witheet worden. Meng de komkommer, het limoensap, de fijngesneden bosui en de dille door de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.
  • Rijg de blokjes vlees, afgewisseld met stukjes bosui, aan de spiesen. Leg ze op de hete barbecue en gril ze in 3-4 minuten per kant medium gaar.
  • Serveer de barbecue spiesjes met de yoghurtdip.

Voedingswaarde per portie

Calorieƫn : 275kcalKoolhydraten: 2gProteine: 20gVet: 21gVerzadigde vetten: 7gCholesterol: 60mgNatrium: 59mgKalium: 315mgVezels: 1gSuiker: 2gVitamine A: 197IUVitamine C: 1mgCalcium: 37mgIJzer: 2mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en in een culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.