Bao buns met pulled chicken
Bao buns kun je op vele manieren vullen. Ik kies voor pulled chicken en dat doe ik vanwege twee hele belangrijke redenen. Ten eerste, het is ontzetten snel gemaakt Ʃn iedereen in huis vindt het lekker. Zo is de kip ook een hele makkelijke basis voor de kruiden die ik er volgens bij doe en kan je altijd kiezen om het net iets minder pittig maken of bijvoorbeeld minder zout. Ik zeg ideaal. En nog even over die bao buns, die koop ik lekker in de supermarkt, daar vind je tegenwoordig steeds vaker verse bao buns die thuis alleen nog maar gestoomd hoeven te worden.
Philips Airfryer mƩt stoom
En ja, even over dat stomen. Dat is me toch een partij makkelijk geworden. Je hebt geen stoomoven of mandjes nodig, maar de Philips Dual Basket met stoomfunctie. Dit apparaat is Ʃcht goud! Het is een airfryer en een stoomapparaat in ƩƩn. Daarnaast heeft het apparaat ook nog eens twee lades. Zo bak je de bosui in de ene la, maak je vervolgens de pulled chicken in de mega handige bakaccessoire en stoom je vervolgens nog even de broodjes, terwijl jij de kip uit elkaar trekt. Dat is letterlijk het enige wat je zelf moet doen, de rest doet de Dual Basket. Zoals je merkt, ben ik fan!

Aan de slag
Maar nu weer even terug naar het recept. Want het ideale is dus dat je helemaal geen potten en pannen nodig hebt. Alleen de Philips Airfryer en terwijl die zijn ding doet, kan jij gewoon even een rustmomentje nemen. Niet heel lang, zo duurt het recept – zo’n 30 minuten om te maken – en als eindresultaat heb je vervolgens vier overheerlijke bao buns waarmee je lekker op de bank kan ploffen of tijdens een gezellige borrel op tafel kunt zetten. Enjoy!

Bao buns met pulled chicken en gebakken bosui
Benodigdheden
- Philips Airfryer Dual Basket met stoomfunctie
- Philips Airfryer bakaccessoire XL
- kwastje
Ingrediƫnten
- 3 tenen knoflook
- 15 gr gember
- 300 gr kippendijfilet of filet
- 1 steranijs
- 1 tl five-spice
- 2 el sojasaus
- 1 el rijstwijn
- 1 el rijstazijn
- 2 tl honing
- 4 stengels bosui
- zonnebloemolie
- 0,5 komkommer
- 1 stengel bleekselderij
- 4 verse bao buns
- 4 el hoisinsaus
- Chilicrisp naar smaak
Bereidingswijze:
- Rasp de knoflook en de gember. Doe de kippendij of filet met de knoflook, gember, steranijs, five-spice, sojasaus, rijstwijn, rijstazijn, honing en 3 el water in de bakaccessoire van de airfryer. Gaar de kip in 30 minuten op 180°C met een beetje stoom in de grote lade.
- Snijd ondertussen het witte gedeelte van de bosui. Snijd het wit in de lengte doormidden en het groen heel fijn. Bestrijk het bosui-wit licht met olie met een kwastje en gaar in de linkerlade op 180°C in 10 minuten goudbruin en knapperig.
- Snijd ondertussen de komkommer in de lengte doormidden. Schraap de zaadlijsten eruit met een lepel. Snijd de komkommer in de breedte doormidden en snijd alle stukken in hele dunne lucifers (eerst in dunne plakjes en dan in dunne reepjes).
- Snijd de bleekselderij in de breedte in drieƫn, snijd in dunne plakken en die plakken in dunne reepjes.
- Haal de kip uit de rechterlade. Leg de buns in de rechterlade en gaar ze op de 3 minuten op de stoomstand.
- Trek ondertussen de kip uit elkaar met twee vorken.
- Vouw de buns open en bestrijk elk broodje met 1 tl hoisinsaus. Verdeel daar de kip, bosui, komkommer en bleekselderij over. Serveer eventueel met de chilicrisp.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Meer over Miljuschka