Bacalhau a bras – Portugal

Tijd

Categorieën: Diner, Recept, Vis

Geduld is een schone zaak

Toegegeven; geduld is niet mijn sterkste punt maar voor deze overheerlijke bacalhau heb ik het wel over om geduld te oefenen. Want het voorbereiden van dit gerecht kost wel even tijd.

De vis moet eerst 12 uur weken in water en dan nog eens drie uur. Dus eer je kunt beginnen met koken… ben je al 15 uur verder. Maar goed, dat is wel een klus waar je niet perse bij hoeft te gaan staan wachten. En kun je dus makkelijk de avond van tevoren doen.

Voorbereiden

Als je dus de avond vóór je de bacalhau wilt gaan maken de vis in de week zet kun je de volgende dag meteen verder gaan met de bereiding van de aardappeltjes en staat het gerecht alsnog relatief snel op tafel.

Alternatief tijdens het bereiden van de bacalhau zou je frietjes uit de airfryer kunnen nemen bijvoorbeeld. Scheelt weer in bereidingstijd. Het is maar een tip.

Vind je dit allemaal teveel gedoe? Dan kun je hier kijken bij alle visrecepten of er iets tussen staat wat sneller is. Het antwoord is ‘ja’. :)

Bacalhau

Bacalhau a bras – Portugal

aantal personen: 4 voorbereidingstijd: 15 UREN bereidingstijd: 30 MINUTEN totale tijd: 15 UREN 30 MINUTEN
0 van 0 votes
Voorbereidingstijd 15 uur
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 15 uur 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Portugese keuken
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 400 gr bacalhao klipvis - te vervangen door verse kabeljauw, gezouten en 24 uur laten staan
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 500 gr aardappel
  • 4 eieren
  • 100 gr zwarte olijven in ringetjes
  • Peper en zout
  • Zonnebloemolie om te frituren
  • Olijfolie
  • 20 gram peterselie

Instructies
 

Instructies

  • Week de klipvis in ruim water voor 12 uur. Vervang het water en laat nog 3 keer een uur weken. Steeds met vers water. Haal dan de huid eraf en de botjes eruit en pluk grof.
  • Snijd de aardappel in dunne frieten en de ui in ringetjes.
  • bak de frieten in ruim zonnebloemolie tot ze gaar zijn.
  • Fruit in een andere pan de uienringen in olijfolie. Voeg knoflook en kabeljauw toe en laat een paar minuten rustig de olie opnemen.
  • Schep de frieten erdoor. Klop de eieren los en roer door het mengsel. Blijf goed roeren en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer warm met de olijven en peterselie.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als TV kok, all round food expert bij RTL Boulevard en maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld. Deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.