Aziatische recepten

Dit recept valt onder

Klassieke foe yong hai – de allerlekkerste!

Samenvatting

  • Bereiden 15 min.
  • P Aantal personen 2

Ingredienten

3 bosuien

3 eieren

1 handvol tauge

2 el maizena

1 el sojasaus

zout

zonnebloemolie om in te bakken

Saus

100 ml kippenbouillon

1 el sojasaus

1 tl oestersaus

1 tl maizena

Benodigheden

Keukenpapier

Sharing is caring!

Deze klassieker staat in elk verhollands Chinees restaurant op de kaart, maar maak je thuis net zo makkelijk na. En misschien nog wel lekkerder ook. Met wat witte rijst erbij heb je een heerlijke maaltijd, maar je kunt het ook als lunch eten. Een beetje brood erbij zou in dat geval ook niet misstaan, niet authentiek maar wel heel lekker.

Ben je fan van de Chinese keuken? Probeer dan ook eens deze makkelijke Chow Mein!

Bereidingswijze voor Foe Yong Hai

Verwijder de harige uiteindes van de bosuien en snijd ze 2 in stukken van 5 cm. Snijd de derde bosui in dunne ringetjes en zet apart. Kluts te eieren en meng met de grote stukken bosui, taugé, maizena en sojasaus. Breng op smaak met zout.

Verhit een dikke laag zonnebloemolie in een wok of koekenpan. Schep 1/3 van het beslag in de pan en bak in 1-1 ½ minuut per kant goudbruin. Haal uit de pan en laat uitlekken op keuken papier. Herhaal met de rest van het beslag.

Giet de olie uit de wok of pan en doe hierin de kippenbouillon met de sojasaus en oestersaus. Breng aan de kook. Meng de maizena met een paar eetlepels water en voeg toe aan de pan. Laat ca 30 seconden pruttelen tot de saus is ingedikt. Serveer de foe yong hai met de bosui en de saus.

Nog meer lekkers