Aziatische recepten

Zelf een broodje bapao maken

Samenvatting

  • Voorbereiden 3 uren
  • Bereiden 10 min.
  • P Aantal personen 15-20 broodjes

Ingredienten

500 gr tarwebloem

zout

1 tl suiker

1 zakje gist

1 ui

2 tenen knoflook

zonnebloemolie om in te bakken

1 el vijfkruidenpoeder

500 gr kipgehakt

chilisaus om te serveren

Benodigheden

Stoompan of stoommandje

Cupcake papiertjes

Sharing is caring!

Zodra je zelf een keer bapaobroodjes hebt gemaakt, wil je nooit meer de variant die je uit het vriesvak van de supermarkt haalt. Zelfgemaakte bapao vriezen wel heel goed in dus stop vooral die vriezer vol. Als er dan bezoek langs komt kun je ze altijd een zelfgemaakte snack aanbieden. Of eet ze lekker allemaal zelf op.

Bereidingswijze voor een broodje bapao

Meng het tarwebloem met 1 tl zout, de suiker, gist en 250 ml water in een grote kom. Kneed het een paar minuten door tot een mooi en soepel deeg. Laat 1 uur rijzen tot het deeg is verdubbeld in volume.

Maak ondertussen de vulling. Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook fijn. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en knoflook in 1-2 minuten. Voeg het vijfkruidenpoeder toe en bak nog 1 minuut. Voeg het kipgehakt toe en bak in 3-5 minuten gaar. Breng op smaak met zout.

Verdeel het deeg in 15-20 stukjes. Rol uit tot kleine rondjes en leg ca. 1 el vulling op elk rondje. Maak dicht en vorm er broodjes van en doe deze in een cupcakevorm. Laat de kleine broodjes nog ca. 1 uur rijzen.

Breng water aan de kook in je stoompan of pan waar je je stoommand in zet. Vul de stoompan- of mand met zo veel broodjes als hij tegelijk aankan. Zorg dat er nog wat ruimte tussen zit want ze worden nog iets groter. Stoom de broodjes 10 minuten. Serveer met chilisaus.

Handige tip: als je de bapaobroodjes in een cupcake papiertje doet zijn ze makkelijker van elkaar te houden en blijven ze minder aan elkaar plakken

Zelf bapao maken

Nog meer lekkers