Aziatische recepten

Gehakt van tofu

Samenvatting

  • Bereiden 20 min.
  • P Aantal personen 4

Ingredienten

400 gr stevige tofu

2 el maizena

zonnebloemolie om in te bakken

2 el sojasaus

2 el (eventueel vegetarische) oestersaus

1 tl sesamolie

Benodigheden

Keukenpapier

Sharing is caring!

Dit “gehakt” van tofu is perfect als je zin hebt in gehakt, maar even geen vlees wil eten. Eet het met rijst en groente, eet het in een wrap of eet het met noedels. Om het helemaal vegetarisch te maken kun je vegetarische oestersaus gebruiken, die vind je bij de toko, maar gewone is wel iets lekkerder. Wil je vaker tofu eten? Probeer dan ook eens deze Chow mein!

Bereidingswijze voor tofu gehakt

Wikkel de tofu in keukenpapier, leg op een bord en zet er iets zwaars op. Laat 30 minuten staan tot er zo veel mogelijk vocht uit is. Verbrokkel de tofu met je handen boven een kom. Doe de maizena erdoor en roer goed door.

Verhit een paar eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de tofu in 7-10 minuten goudbruin en knapperig. Het mag echt goed bruin zijn, dat kan wel even duren. Breek het “gehakt” met een lepel uit elkaar, door de maizena gaat het namelijk nogal aan elkaar plakken.

Blus de pan af met de sojasaus, oestersaus en sesamolie. Roer door en laat nog 30 seconden pruttelen. Zet het vuur uit en serveer.

Nog meer lekkers