Appeltaart recept

Traditionele appeltaart

Het liefste eet ik de appeltaart als -ie nog een klein beetje warm is. Niet te heet, maar wat is er nou lekkerder dan een warme appeltaart? Met slagroom uiteraard of serveer het eens met een bol vanilleijs.Maken van het appeltaart receptVoor het maken van dit appeltaart recept heb je om te beginnen natuurlijk lekkere appels nodig. Ik gebruik hiervoor vaak Goudrenetten, maar het ligt er ook maar een beetje aan welke appels in de boomgaard rijp zijn. Of welke knappe exemplaren je groenteboer of supermarkt heeft liggen! Je kunt ook een mix van verschillende appelsoorten gebruiken.Ik gebruik de appels over het algemeen ongeschild. Wil je ze wel schillen, dan kan dat uiteraard ook. Let ook op of je biologische appels hebt of niet-bio appels uit de supermarkt. De laatste kun je het beste altijd schillen!Persoonlijk hou ik van grote stukken appel in mijn appeltaart recept, maar kleinere blokjes zijn wat makkelijker te verdelen. 

deeg

Het deeg voor de appeltaart verdeel ik meestal met de hand, nadat ik het heb uitgerold. Dat gaat het beste tussen twee stukken bakpapier of tussen twee stukken plastic folie. Of je kunt het aanrecht rijkelijk met bloem bestuiven. Dat kan natuurlijk ook!Je kunt er voor kiezen om dit appeltaart recept te maken met reepjes deeg of je kunt het jezelf makkelijk maken en eenvoudig de bovenkant van de taart bekleden met deeg. In beide gevallen is het een heerlijke appeltaart zoals ze vroeger thuis maakten! De klassieke Hollandse smaken: ik krijg er geen genoeg van.Ook lekker: probeer eens mijn appeltulband

appeltaart recept
Totale tijd1 uur 15 minuten

Appeltaart recept

4.26 van 568 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

8 portie(s)

Deeg

  • 125 g roomboter op kamertemperatuur
  • 350 g bloem
  • 1 mespunt zout
  • 250 g suiker
  • 2 theelepel bakpoeder
  • 2 eieren
  • 1 eigeel

Vulling

  • 1,5 kg appels een mix van goudreinet/jonagold in blokjes (schoongemaakt, maar niet geschild)
  • 75 g rietsuiker
  • 1 eetlepel koekkruiden/kaneel
  • handje rozijnen
  • 3 eetlepels custerd

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Schil de appels en snijd ze in blokjes. Zo groot of klein als je wil. Ik hou van grote stukken appel, maar jij misschien juist van kleine stukjes. Meng de blokjes appel met de kaneel en de rietsuiker, rozijnen en custerd maar houdt een eetlepel rietsuiker apart.
  • Meng de bloem, bakpoeder, zout en suiker door elkaar.
  • Meng hierdoor de 2 eieren en boter en kneed het geheel tot een deeg.
  • Maak er 2 bollen van. Leg iedere bol tussen 2 lagen plasticfolie en rol uit tot een dunne plak.
  • Leg de plakken even weg in de vriezer.
  • Trek de ene kant van de plasticfolie eraf en leg dat in de springvorm of bakvorm van 24 cm. Trek dan de andere laag eraf.
  • Vul met de appels.
  • Doe de andere laag deeg erop. Strijk af met eigeel en bestrooi met rietsuiker.
  • Bak een uur in de oven. Serveer met ongezoete, geslagen slagroom.
  • Tip! Je kan door de vulling noten en/of rozijnen doen.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 552kcalKoolhydraten: 101gProteine: 7gVet: 15gVerzadigde vetten: 9gTrans Fat: 1gCholesterol: 99mgNatrium: 254mgKalium: 275mgVezels: 6gSuiker: 60gVitamine A: 585IUVitamine C: 9mgCalcium: 103mgIJzer: 3mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.

4.26 from 568 votes (564 ratings without comment)