Apfelkrapfen: Appelbeignets op z’n Duits

En wat is er nu lekkerder dan tijdens het weekend te genieten van een heerlijk hapje? Vandaag maak ik daarom apfelkrapfen: appelbeignets op z’n Duits.

Apfelkrapfen

Apfelkrapfen zijn kleine bites die je in elk seizoen kunt maken. Oorspronkelijk komt het gerechtje uit Duitsland, maar inmiddels is het over de hele wereld bekend en geliefd. Een apfelkrapf is een kleine stukjes appel, omhuld met een laagje deeg en is vervolgens gefrituurd. Het resultaat is een heerlijke zoete snack die perfect past bij een kop koffie of thee, maar is ook lekker als dessert of tussendoortje.

Wil je vaker aan de slag met appel? Probeer dan deze heerlijke appel-pruimenjam, appel kruimelcake, appeltaart, glutenvrije appel-amandelcake of mijn appelazijn

Apfel krapfel
Totale tijd40 minutes

Apfelkrapfen: Appelbeignets op z’n Duits

5 van 1 stem
Pin recept Printen

Ingrediënten

20
  • 2 appels in kleine blokjes
  • 0,5 citroen
  • 60 gr boter
  • 1,5 el suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 snuf zout
  • 120 gr bloem
  • 3 eieren (grote)
  • 3 el rozijnen
  • fijne kristalsuiker

Bereidingswijze: 

  • Roer de appel om met het citroensap zodat de appel niet bruin kleurt. 
  • Doe de boter, suiker, vanillesuiker, citroenrasp en het zout in een steelpan met 200 ml water. Breng het water al roerend aan de kook. Stort de bloem in de pan en roer tot het geheel tot een klont is samengekomen. Draai het vuur uit. 
  • Haal een handmixer tevoorschijn en doe de deeghaken erin. Doe het beslag in een mengkom, voeg 1 ei toe en mix het de haken in het beslag. Herhaal met het tweede en daarna met het derde ei. Roer het beslag tussendoor steeds glad. 
  • Roer de appel met de rozijnen door het beslag. 
  • Verhit de frituurpan tot 160 °C.  
  • Schep met 2 theelepels hoopjes beslag in de hete olie. Bak de Apfelkrapfen in porties in 5-8 minuten gaar. Laat uitlekken op keukenpapier. 
  • Strooi fijne kristalsuiker op een diep bord. Haal de warme Apfelkrapfen door de suiker en eet ze warm. 
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.