Apfelkrapfen: Appelbeignets op z’n Duits

Apfelkrapfen

Apfelkrapfen zijn kleine bites die je in elk seizoen kunt maken. Oorspronkelijk komt het gerechtje uit Duitsland, maar inmiddels is het over de hele wereld bekend en geliefd. Een apfelkrapf is een kleine stukjes appel, omhuld met een laagje deeg en is vervolgens gefrituurd. Het resultaat is een heerlijke zoete snack die perfect past bij een kop koffie of thee, maar is ook lekker als dessert of tussendoortje.

Wil je vaker aan de slag met appel? Probeer dan deze heerlijke appel-pruimenjam, appel kruimelcake, appeltaart, glutenvrije appel-amandelcake of mijn appelazijn

Wat maakt apfelkrapfen zo onweerstaanbaar lekker?

Beignets zijn al fijn, maar appel erin? Dat is pure nostalgie. De zachte schil van de appel, de sappige binnenkant die je bijna hoort sissen in de hete olie, omhuld door een luchtig beslag dat goudbruin bakt: dat is eten dat je niet snel vergeet. Het zoete appelaroma gecombineerd met subtiele kaneel-geuren creëert een knipoog naar vroeger, naar herfstige markten en geurige keukenmomenten.

Duitse appelbeignets

De textuur van appelbeignets

Een perfecte Apfelkrapfen heeft knapperige randjes, een zachte binnenkant en een vulling die smeuïg blijft zonder te druipen, precies dat contrast. Let op de consistentie van het beslag: niet te dik, maar dik genoeg dat het beslag rondom de appel blijft plakken. En bak de beignets op de juiste temperatuur, zodat ze mooi goudbruin kleuren, zonder dat de appelstukjes doorsijpelen. Serveer ze warm want dan komt de smaak echt tot z’n recht.

Apfel krapfel
Totale tijd40 minuten

Apfelkrapfen: Appelbeignets op z’n Duits

5 van 1 stem
Opslaan Printen

Ingrediënten

20
  • 2 appels in kleine blokjes
  • 0,5 citroen
  • 60 gr boter
  • 1,5 el suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 snuf zout
  • 120 gr bloem
  • 3 eieren (grote)
  • 3 el rozijnen
  • fijne kristalsuiker

Bereidingswijze: 

  • Roer de appel om met het citroensap zodat de appel niet bruin kleurt. 
  • Doe de boter, suiker, vanillesuiker, citroenrasp en het zout in een steelpan met 200 ml water. Breng het water al roerend aan de kook. Stort de bloem in de pan en roer tot het geheel tot een klont is samengekomen. Draai het vuur uit. 
  • Haal een handmixer tevoorschijn en doe de deeghaken erin. Doe het beslag in een mengkom, voeg 1 ei toe en mix het de haken in het beslag. Herhaal met het tweede en daarna met het derde ei. Roer het beslag tussendoor steeds glad. 
  • Roer de appel met de rozijnen door het beslag. 
  • Verhit de frituurpan tot 160 °C.  
  • Schep met 2 theelepels hoopjes beslag in de hete olie. Bak de Apfelkrapfen in porties in 5-8 minuten gaar. Laat uitlekken op keukenpapier. 
  • Strooi fijne kristalsuiker op een diep bord. Haal de warme Apfelkrapfen door de suiker en eet ze warm. 
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka
Bestellen

Shop the tools

Van elk recept een succes maken, doe je met deze spullen. Dit zijn mijn favorieten voor in de keuken.

Gedoe uit, feest aan

Miljuschka Magazine

Deze feestdagen doen we het anders. Zonder gedoe en met heel veel feest! Van kerstmenu's tot comfortfood en heel veel meer. Jij hoeft je nergens zorgen om te maken.

Daarnaast bestaat Miljuschka Magazine 5 jaar! En wie jarig is, trakteert. Dus sluit je nu een abonnement af, dan krijg je daar heel veel lekkers bij.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.