Anijscrêpes met rabarber, aardbeien en hangop

Samen met Rembrandt en Felina ben ik de keuken in gedoken en hebben we een hele stapel ongewone en overheerlijke crêpes gebakken, zo ook deze anijscrêpes. 

Anijscrêpes met rabarber, aardbeien en hangop

Zoete Hollandse aardbeien, zurige rabarber van eigen bodem: voor mij is dit het begin van de lente, maar dan op het bord. Vind je anijszaad te intens, gebruik dan zo’n blokje voor anijsmelk – pure nostalgie. Geen geduld voor hangop? Met een dot Griekse yoghurt ben je meteen klaar.

anijscrepes rabarber
Totale tijd8 uur 40 minuten

Anijscrêpes met rabarber, aardbeien en hangop

Nog geen beoordelingen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 1,5 lt volle yoghurt
  • 3/4 rabarberstelen
  • 3 el rietsuiker
  • 300 gr aardbeien
  • 25 gr roomboter + extra, om in te bakken
  • 1 vanillestokje
  • 250 ml slagroom
  • 3-4 el poedersuiker
  • 125 gr bloem
  • 2 el gestampte muisjes + extra, voor bestuiven
  • 1 tl anijszaad (toko of natuurwinkel)
  • 1 ei
  • 250 ml volle melk

Bereidingswijze: 

  • Spoel de keukendoek goed met lauw water om een eventuele wasmiddelsmaak eruit te spoelen. Hang de doek in een vergiet, hang die in een ruime kom en schenk de yoghurt in de doek. Leg er een deksel op, zet in de koelkast en laat in ca. 8 uur uitlekken.
  • Is de hangop klaar? Verwarm de oven voor tot 180 graden (hetelucht 160 graden). Snijd de rabarber in schuine stukken van 6 cm en verdeel ze over een ovenschaal. Bestrooi met de rietsuiker, giet er 50 ml water bij en rooster de rabarber in ca. 15 minuten beetgaar. Halveer de aardbeien, verwijder eventueel de kroontjes.
  • Smelt de 25 gram boter en zet tot gebruik weg. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Klop met de mixer de slagroom met de poedersuiker en het vanillemerg stijf. Spatel de slagroom zo luchtig mogelijk door de hangop.
  • Zeef de bloem met de gestampte muisjes en een snuf zout boven een kom. Kneus het anijszaad met de platte kant van een keukenmes en voeg het samen met het ei toe, roer met een garde glad. Voeg beetje bij beetje de melk en als laatste de gesmolten boter toe en mix tot een glad beslag. Krijg je geen glad beslag? Mix het dan met een mixer.
  • Verhit een koekenpan (ca. 18 cm) op middelhoog tot hoog vuur, doe er wat boter in en schenk er een beetje beslag in. Verdeel het beslag, door de pan te zwenken, gelijkmatig over de pan en maak zo de crêpe zo dun mogelijk. Bak in ca. 1 minuut aan een kant bruin, keer om en bak de andere kant. Maak zo 8 kleine crêpes.
  • Vouw de crêpes dubbel, leg ze op de borden en verdeel er de hangop, aardbeien en rabarber over. Besprenkel de hangop met wat van het rabarbervocht uit de ovenschaal. Bestuif eventueel met extra gestampte muisjes.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

anijscrepe
Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.