Airfryer recepten

Hartige taart uit de airfryer

Samenvatting

  • Voorbereiden 10 minuten
  • Bereiden 20 minuten
  • Aantal personen 4 personen

Ingredienten

4 plakjes bladerdeeg

1 courgette

75 gr zongedroogde tomaatjes

2 eieren

50 gr ricotta

50 gr geraspte oude kaas

3 takjes tijm

peper en zout

Benodigdheden

Airfryer bakinsert of kleine springvorm van 20 cm

Sharing is caring!

Hartige taart uit de airfryer

Het is weer tijd voor een lekker airfryer recept. Dit keer maakte ik een hartige taart uit de airfryer.

Het makkelijkste is dat om te maken met een speciaal bakinsert van de airfryer, maar heb je die niet dan lukt het ook prima met een springvorm van 20 cm.

Ik bak de hartige taart uit de airfryer op 160˚C. Dat is meestal een prima temperatuur voor wat langer bakwerk, maar check het af en toe heel even. Hoe hard het gaat ligt ook een beetje aan de hoogte van je hartige taart.

Uit de oven

Een van de meest gehoorde vragen bij airfryer recepten is ‘kan het ook in de oven’? Het antwoord is daar bijna altijd ja op. In dit geval verwarm je de oven op 180˚C voor. Je bakt het bladerdeeg blind voor 15 minuten (dus iets langer dan in de airfryer) en je bakt de hartige taart ook langer. Hou iets van 30-40 minuten aan maar check het even tijdens het bakken om zeker te zijn dat het niet te hard gaat.

De bovenkant van de hartige taart moet een beetje stevig aanvoelen en niet te veel meer wiebelen.

PS. Heb je mijn e-book met Aziatische recepten al gezien?

Hartige taart uit de airfryer

Hartige taart uit de airfryer

Aantal personen: 4 personen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 courgette
  • 75 gr zongedroogde tomaatjes
  • 2 eieren
  • 50 gr ricotta
  • 50 gr geraspte oude kaas
  • 3 takjes tijm
  • peper en zout

Benodigdheden

  • Airfryer bakinsert of kleine springvorm van 20 cm

Instructies

  1. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien
  2. Verwarm de airfryer voor op 160˚C.
  3. Was de courgette en snijd in vieren. Snijd elk deel in kleine plakjes. Snijd de zongedroogde tomaatjes fijn.
  4. Meng het geheel en breng op smaak met peper en zout en de tijm.
  5. Bekleed je bakvorm met de plakjes bladerdeeg. Doe hier een stuk bakpapier op en daarop bakgewichtjes. Je kunt hiervoor bakbonen gebruiken of gedroogde peulvruchten.
  6. Bak het eerst voor 5 minuten blind. Verwijder dan het bakpapier en leg de groenten op het deeg.
  7. Klop de eieren los met de ricotta en 3/4 van de kaas. Giet dit over de groenten heen. Strooi de rest van de kaas over de bovenkant heen.
  8. Bak in de airfryer voor 20 minuten of tot de kaas goudbruin is en de taart gaar.

Nog meer lekkers