Hartige taart uit de airfryer met courgette en tomaten

Hartige taart uit de airfryer met courgette en tomaten

Het is weer tijd voor een lekker airfryer recept. Dit keer maakte ik een hartige taart uit de airfryer.

Het makkelijkste is dat om te maken met een speciaal bakinsert van de airfryer, maar heb je die niet dan lukt het ook prima met een springvorm van 20 cm.

Ik bak de hartige taart uit de airfryer op 160˚C. Dat is meestal een prima temperatuur voor wat langer bakwerk, maar check het af en toe heel even. Hoe hard het gaat ligt ook een beetje aan de hoogte van je hartige taart.

Ook lekker uit de airfryer: appeltaart uit de Airfryer

Uit de oven

Een van de meest gehoorde vragen bij airfryer recepten is ‘kan het ook in de oven’? Het antwoord is daar bijna altijd ja op. In dit geval verwarm je de oven op 180˚C voor. Je bakt het bladerdeeg blind voor 15 minuten (dus iets langer dan in de airfryer) en je bakt de hartige taart ook langer. Hou iets van 30-40 minuten aan maar check het even tijdens het bakken om zeker te zijn dat het niet te hard gaat.

De bovenkant van de hartige taart moet een beetje stevig aanvoelen en niet te veel meer wiebelen.

 

Hartige taart uit de airfryer

Hartige taart uit de airfryer

aantal personen: 4 PERSONEN voorbereidingstijd: 10 MINUTEN bereidingstijd: 20 MINUTEN totale tijd: 30 MINUTEN
3.89 van 44 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 4 portie(s)

Benodigdheden

  • Airfryer bakinsert of kleine springvorm van 20 cm
  • Airfryer

Ingrediënten
 

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 courgette
  • 75 gr zongedroogde tomaatjes
  • 2 eieren
  • 50 gr ricotta
  • 50 gr geraspte oude kaas
  • 3 takjes tijm
  • peper en zout

Instructies
 

  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien
  • Verwarm de airfryer voor op 160˚C.
  • Was de courgette en snijd in vieren. Snijd elk deel in kleine plakjes. Snijd de zongedroogde tomaatjes fijn.
  • Meng het geheel en breng op smaak met peper en zout en de tijm.
  • Bekleed je bakvorm met de plakjes bladerdeeg. Doe hier een stuk bakpapier op en daarop bakgewichtjes. Je kunt hiervoor bakbonen gebruiken of gedroogde peulvruchten.
  • Bak het eerst voor 5 minuten blind. Verwijder dan het bakpapier en leg de groenten op het deeg.
  • Klop de eieren los met de ricotta en 3/4 van de kaas. Giet dit over de groenten heen. Strooi de rest van de kaas over de bovenkant heen.
  • Bak in de airfryer voor 20 minuten of tot de kaas goudbruin is en de taart gaar.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.