Aardappelpuree met een gepocheerd eitje: “The slut”

Ontbijt met aardappelpuree en een gepocheerd eitje

Dit is echt een heerlijk ontbijt voor een luie zondagochtend. De combinatie van de aardappelpuree met een gepocheerd eitje is echt heerlijk. Het is niet voor niks dat het het meest populaire gerecht is op de kaart van Alvin. Waarom het als bijnaam “The Slut” heeft gekregen… Daar mag je naar raden.

Zo maak je de aardappelpuree met een gepocheerd eitje 

Om het ontbijt met aardappelpuree te maken begin je aan het maken van de aardappelpuree. Dit maak je lekker zacht en romig met boter en melk. Dit komt in een klein potje. Hierop breek je het eitje en dit wordt dan in zijn geheel gepocheerd. Ja, zo simpel kan een gepocheerd eitje opeens zijn!

Let op dat je wel een potje nodig hebt met een deksel. En let nog een keer op als je de potjes uit het hete water haalt, want de potjes zijn ook heet. Gebruik dus een tang om de potjes eruit te halen.


Ben je op zoek naar een meer gangbaar ontbijt? Check dan hier alle ontbijtrecepten.


aardappelpuree met gepocheerd ei
Totale tijd30 minuten

Aardappelpuree met een gepocheerd eitje

aantal personen: 4 bereidingstijd: 30 MINUTEN totale tijd: 30 MINUTEN
5 van 1 stem
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 portie(s)
  • 2 grote of 4 kleine kruimige aardappels
  • 1 klont boter
  • 1 scheutje volle melk
  • 4 eieren
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • 1 bosje bieslook

Bereidingswijze: 

  • Breng een pan met water en zout aan de kook. Schil de aardappels en kook ze in circa 20 minuten gaar. Haal ze uit de pan, maar laat de pan met het kookwater op het vuur staan (je pocheert hierin straks de potjes).
  • Stamp de gaargekookte aardappels met de boter, melk en zout en versgemalen zwarte peper tot een romige aardappelpuree.
  • Zorg dat het water in de pan weer kookt. Vul de glazen jampotjes tot twee derde met aardappelpuree. Breek in elk potje een ei op de puree. Draai de potjes dicht en zet ze in de pan met zacht kokend water. Laat circa 7 minuten pocheren.
  • Hak de bieslook fijn. Haal de potjes voorzichtig uit het water (met een tang), open de dekseltjes (pas op: heet!) en bestrooi het met zout, de versgemalen peper en de bieslook.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 171kcalKoolhydraten: 19gProteine: 8gVet: 7gVerzadigde vetten: 3gTrans Fat: 1gCholesterol: 171mgNatrium: 94mgKalium: 511mgVezels: 2gSuiker: 1gVitamine A: 340IUVitamine C: 21mgCalcium: 39mgIJzer: 2mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.