Dat ik gek ben op soep is je vast niet ontgaan. Van een vullende Italiaanse maaltijdsoep tot bloemkoolsoep als voorgerecht en van een courgettesoep tot een heerlijke harira. Voor iedere gelegenheid vind ik wel een excuus voor soep. Leftover groenten en kip? No problemo, maak er gewoon soep van. Geen inspiratie? Kies dan een lekker soepje uit deze lijst met mijn faves.
Soep bewaren
Dat mijn vriezer met name uit soep bestaat, is geen geheim meer. Er past ATM niks maar dan ook niks meer bij. Oké, misschien nog bakkie dan. Maar dan houdt het echt op hoor. Het klinkt misschien wat intens, maar hoe easy is het dat je gewoon zo een bak soep uit je vriezer haalt, het opwarmt en je voor de rest niks meer hoeft te doen. Geen afwas, niks.
Soep bewaren is mega makkelijk. Je kunt soep prima twee a drie dagen in de koelkast bewaren. Ik zet het zelf meestal direct in de vriezer. Wel eerst even laten afkoelen, want anders wordt je vriezer een stukkie warmer en dat vindt de rest van de inhoud van je vriezer niet zo fijn. Soep in de vriezer bewaren kan je zo ongeveer 3 maanden bewaren. Geen omkijken naar.
Soep recepten
Klaar voor het echte werk? Check deze 7 soepen hieronder.
1. Soep met courgette, cheddar en aardappel
Courgettesoep. Ik maak het wel vaker. Deze keer geef ik er een magische twist aan. Daar komt naast aardappel, flink wat kaas bij te pas. Geloof me, dat wil je niet missen. Mijn recept is goed voor vier porties soep. Wil je meer? Dat kan!
2. Tomatensoep
Tomatensoep: de klassieker onder de klassiekers. Normaal gesproken ga ik voor een gladde tomatensoep, maar ik moet zeggen dat deze grove variant echt waanzinnig is. Een schepje room maakt het helemaal af. Deze maak ik trouwens met tomaat uit blik. Ideaal dus voor als je rekening hebt te houden met een budget.
3. Pittige noedelsoep met kip
Als je op zoek bent naar een vullende maaltijdsoep dan is deze pittige noedelsoep met kip een van de lekkerste. Het is een weggevertje uit mijn kookboek Makkelijk met Miljuschka, die je trouwens hier bestelt. Heerlijk met dikke noedels.
4. Harira – pittge maaltijdsoep met linzen en rundergehakt
Harira is een pittige maaltijdsoep uit Marokko. De basis bestaat meestal uit tomaten, linzen, kikkererwten, ui, selderij en kruiden zoals koriander en komijn. Voor de protein wordt er vaak vlees toegevoegd zoals lam of kip. Ik geef er mijn eigen draai aan en kies deze keer voor rundergehakt. Benieuwd naar mijn recept? Je checkt ‘m hier.
5. Bloemkoolsoep
Tijd voor een fantastisch vegan soepje deze winter, namelijk bloemkoolsoep. Als finishing touch serveer ik er knapperige geroosterde bloemkool bij. Niet normaal lekker.
6. Italiaanse maaltijdsoep
Duik in de wondere wereld van maaltijdsoepen en probeer deze Italiaanse topper. Een rijkgevuld soepje vol met groenten, heerlijke gehaktballen en speciaal voor de kids: letterpasta! Ga jij deze overheerlijke Italiaanse maaltijdsoep maken?
7. Romige champignonsoep
Romige champignonsoep is echt altijd lekker. Ik zeg wel champignonsoep, maar eigenlijk zit er veel meer lekkers in. Zo gebruik ik een mix van paddenstoelen en heerlijke kruiden. Dit alles pureer ik tot een fluweelzachte en romige soepje.