Ik ben een echte mealprepper, mijn vriezer ligt altijd vol met zakken bolognese én kip! Ja, zakken. Die kan je zo lekker op elkaar stapelen en dat scheelt zeeën aan ruimte. Helemaal fijn, je hebt altijd iets in huis wat in een handomdraai klaar is. Dus, “Oeps, vergeten boodschappen te doen.” is nooit meer een probleem.
Kip marineren
Kip is het meest veelzijdige stukje vlees en dat vind ik zeker waar. Toch kan het wat saai zijn. Tenminste, dat vind ik. Ik doe er dus ook altijd nog wat mee. Bijvoorbeeld paneren en er een schnitzel van maken of marineren en er vervolgens, een curry, lekker broodje of noem het maar op van maken. Het is zo gedaan en je kan eindeloos variëren. Hoe ik mijn kip het liefst marineert? Dat laat ik je hier zien.
Honing soja marinade

Honing soja marinade
Ingrediënten
- 1 kg kippendij
- 4 el honing
- 2 el olijfolie
- 2 el sojasaus
- 1 tl knoflookpoeder
- Snuf peper
Bereidingswijze:
- Meng de kip met alle specerijen per marinade in een kom. Als alles goed gemengd is, doe je het in zakken en leg je het in de vriezer. Schrijf de naam van de marinade op de zak en de datum dat je het hebt gemaakt. Je kunt het maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren. 1 kg kippendij is voor 4 tot 6 personen.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Koriander limoen marinade

Koriander limoen marinade
Ingrediënten
- 1 kg kippendij
- 1 limoen
- 2 el olijfolie
- 15 gr koriander (gehakt)
- Snuf cayenne peper
- 1 tl knoflookpoeder
- Snuf peper en zout
Bereidingswijze:
- Meng de kip met alle specerijen per marinade in een kom. Als alles goed gemengd is, doe je het in zakken en leg je het in de vriezer. Schrijf de naam van de marinade op de zak en de datum dat je het hebt gemaakt. Je kunt het maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren. 1 kg kippendij is voor 4 tot 6 personen.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Kip tandoori marinade

Kip tandoori marinade
Ingrediënten
- 1 kg kippendij
- 4 el Griekse yoghurt
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- Snuf zout
- 1 tl garam masala
- Halve citroen (alleen het sap)
- 1 el olijfolie
Bereidingswijze:
- Meng de kip met alle specerijen per marinade in een kom. Als alles goed gemengd is, doe je het in zakken en leg je het in de vriezer. Schrijf de naam van de marinade op de zak en de datum dat je het hebt gemaakt. Je kunt het maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren. 1 kg kippendij is voor 4 tot 6 personen.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Kip shoarma marinade

Kip shoarma marinade
Ingrediënten
- 1 kg kippendij
- 1 tl 5 spices
- 1 tl zout
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- Snuf peper
- 2 el olijfolie
Bereidingswijze:
- Meng de kip met alle specerijen per marinade in een kom. Als alles goed gemengd is, doe je het in zakken en leg je het in de vriezer. Schrijf de naam van de marinade op de zak en de datum dat je het hebt gemaakt. Je kunt het maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren. 1 kg kippendij is voor 4 tot 6 personen.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.