4x Kip marineren doe je zo

Kip vrieszakken in vriezer miljuschka

Ik ben een echte mealprepper, mijn vriezer ligt altijd vol met zakken bolognese én kip! Ja, zakken. Die kan je zo lekker op elkaar stapelen en dat scheelt zeeën aan ruimte. Helemaal fijn, je hebt altijd iets in huis wat in een handomdraai klaar is. Dus, “Oeps, vergeten boodschappen te doen.” is nooit meer een probleem. 

Kip marineren

Kip is het meest veelzijdige stukje vlees en dat vind ik zeker waar. Toch kan het wat saai zijn. Tenminste, dat vind ik. Ik doe er dus ook altijd nog wat mee. Bijvoorbeeld paneren en er een schnitzel van maken of marineren en er vervolgens, een curry, lekker broodje of noem het maar op van maken. Het is zo gedaan en je kan eindeloos variëren. Hoe ik mijn kip het liefst marineert? Dat laat ik je hier zien. 

 

 

Honing soja marinade 

Kip vrieszakken in vriezer miljuschka
Totale tijd5 minuten

Honing soja marinade

3.67 van 3 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

  • 1 kg kippendij
  • 4 el honing
  • 2 el olijfolie
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl knoflookpoeder
  • Snuf peper

Bereidingswijze: 

  • Meng de kip met alle specerijen per marinade in een kom. Als alles goed gemengd is, doe je het in zakken en leg je het in de vriezer. Schrijf de naam van de marinade op de zak en de datum dat je het hebt gemaakt. Je kunt het maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren. 1 kg kippendij is voor 4 tot 6 personen.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Koriander limoen marinade 

Kip vrieszakken in vriezer miljuschka
Totale tijd5 minuten

Koriander limoen marinade

3.67 van 3 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

  • 1 kg kippendij 
  • 1 limoen
  • 2 el olijfolie
  • 15 gr koriander (gehakt)
  • Snuf cayenne peper 
  • 1 tl knoflookpoeder
  • Snuf peper en zout

Bereidingswijze: 

  • Meng de kip met alle specerijen per marinade in een kom. Als alles goed gemengd is, doe je het in zakken en leg je het in de vriezer. Schrijf de naam van de marinade op de zak en de datum dat je het hebt gemaakt. Je kunt het maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren. 1 kg kippendij is voor 4 tot 6 personen.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Kip tandoori marinade 

Kip vrieszakken in vriezer miljuschka
Totale tijd5 minuten

Kip tandoori marinade

3.67 van 3 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

  • 1 kg kippendij 
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder 
  • 1 tl paprikapoeder 
  • Snuf zout
  • 1 tl garam masala 
  • Halve citroen (alleen het sap)
  • 1 el olijfolie

Bereidingswijze: 

  • Meng de kip met alle specerijen per marinade in een kom. Als alles goed gemengd is, doe je het in zakken en leg je het in de vriezer. Schrijf de naam van de marinade op de zak en de datum dat je het hebt gemaakt. Je kunt het maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren. 1 kg kippendij is voor 4 tot 6 personen.  
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Kip shoarma marinade 

Kip vrieszakken in vriezer miljuschka
Totale tijd5 minuten

Kip shoarma marinade

3.67 van 3 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

  • 1 kg kippendij 
  • 1 tl 5 spices 
  • 1 tl zout
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • Snuf peper
  • 2 el olijfolie

Bereidingswijze: 

  • Meng de kip met alle specerijen per marinade in een kom. Als alles goed gemengd is, doe je het in zakken en leg je het in de vriezer. Schrijf de naam van de marinade op de zak en de datum dat je het hebt gemaakt. Je kunt het maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren. 1 kg kippendij is voor 4 tot 6 personen.  
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

 

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.