4x Kip marineren doe je zo

Kip marineren

Kip is het meest veelzijdige stukje vlees en dat vind ik zeker waar. Toch kan het wat saai zijn. Tenminste, dat vind ik. Ik doe er dus ook altijd nog wat mee. Bijvoorbeeld paneren en er een schnitzel van maken of marineren en er vervolgens, een curry, lekker broodje of noem het maar op van maken. Het is zo gedaan en je kan eindeloos variĆ«ren. Hoe ik mijn kip het liefst marineert? Dat laat ik je hier zien. 

 

Honing soja marinade 

Kip vrieszakken in vriezer miljuschka
Totale tijd5 minuten

Honing soja marinade

3.67 van 3 stemmen
Opslaan Printen

Ingrediƫnten

  • 1 kg kippendij
  • 4 el honing
  • 2 el olijfolie
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl knoflookpoeder
  • Snuf peper

Bereidingswijze: 

  • Meng de kip met alle specerijen per marinade in een kom. Als alles goed gemengd is, doe je het in zakken en leg je het in de vriezer. Schrijf de naam van de marinade op de zak en de datum dat je het hebt gemaakt. Je kunt het maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren. 1 kg kippendij is voor 4 tot 6 personen.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka

Koriander limoen marinade 

Kip vrieszakken in vriezer miljuschka
Totale tijd5 minuten

Koriander limoen marinade

3.67 van 3 stemmen
Opslaan Printen

Ingrediƫnten

  • 1 kg kippendijĀ 
  • 1 limoen
  • 2 el olijfolie
  • 15 gr koriander (gehakt)
  • Snuf cayenne peperĀ 
  • 1 tl knoflookpoeder
  • Snuf peper en zout

Bereidingswijze: 

  • Meng de kip met alle specerijen per marinade in een kom. Als alles goed gemengd is, doe je het in zakken en leg je het in de vriezer. Schrijf de naam van de marinade op de zak en de datum dat je het hebt gemaakt. Je kunt het maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren. 1 kg kippendij is voor 4 tot 6 personen.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka

Kip tandoori marinade 

Kip vrieszakken in vriezer miljuschka
Totale tijd5 minuten

Kip tandoori marinade

3.67 van 3 stemmen
Opslaan Printen

Ingrediƫnten

  • 1 kg kippendijĀ 
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoederĀ 
  • 1 tl paprikapoederĀ 
  • Snuf zout
  • 1 tl garam masalaĀ 
  • Halve citroen (alleen het sap)
  • 1 el olijfolie

Bereidingswijze: 

  • Meng de kip met alle specerijen per marinade in een kom. Als alles goed gemengd is, doe je het in zakken en leg je het in de vriezer. Schrijf de naam van de marinade op de zak en de datum dat je het hebt gemaakt. Je kunt het maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren. 1 kg kippendij is voor 4 tot 6 personen.Ā Ā 
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka

Kip shoarma marinade 

Kip vrieszakken in vriezer miljuschka
Totale tijd5 minuten

Kip shoarma marinade

3.67 van 3 stemmen
Opslaan Printen

Ingrediƫnten

  • 1 kg kippendijĀ 
  • 1 tl 5 spicesĀ 
  • 1 tl zout
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • Snuf peper
  • 2 el olijfolie

Bereidingswijze: 

  • Meng de kip met alle specerijen per marinade in een kom. Als alles goed gemengd is, doe je het in zakken en leg je het in de vriezer. Schrijf de naam van de marinade op de zak en de datum dat je het hebt gemaakt. Je kunt het maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren. 1 kg kippendij is voor 4 tot 6 personen.Ā Ā 
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka

 

Gedoe uit, feest aan

Miljuschka Magazine

Deze feestdagen doen we het anders. Zonder gedoe en met heel veel feest! Van kerstmenu's tot comfortfood en heel veel meer. Jij hoeft je nergens zorgen om te maken.

Daarnaast bestaat Miljuschka Magazine 5 jaar! En wie jarig is, trakteert. Dus sluit je nu een abonnement af, dan krijg je daar heel veel lekkers bij.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.