Zoetzure noedels met ananas
30 minuten
Heerlijke zoetzure noedels met ananas
Fruit in je eten. Het is niet iets wat iedereen lekker vindt, maar ik hou van de smaken van zoet en zuur in dit soort gerechten. Dat heb je al kunnen zien in de zoetzure kip die ik recent voor je maakte.
Maar ook deze variant met noedels en ananas is heerlijk voor een warme dag. Of een koude dag. Of wanneer je maar wilt. Makkelijk en snel om te maken!
Zoetzure noedels met ananas
Ingrediënten
Ingrediënten
- 400 gr kant- en klare noedels
- ½ verse ananas schoongemaakt en in kleine blokjes gesneden
- 300 gr varkenshaas in stukjes gesneden
- 1 ui gesnipperd
- 2 el arachideolie
- 200 gr verse spinazie
- 1 komkommer in reepjes
- ½ bosje verse koriander
- 4 bosuitjes fijngesneden
- Peper en zout
Marinade
- 3 el lichte sojasaus
- 2 el donkere sojasaus
- 2 el oestersaus
- 2 el rijstwijnazijn
- 2 tl suiker
- 2 tl sesamolie
- 2 tl maizena
- 1 el tomatenpuree
Instructies
Instructies
- Maak eerst de saus voor de marinade door alle ingrediënten (behalve de tomatenpuree en maizena) hiervoor te mengen. Doe het varkensvlees hierin en roer even goed om zodat alle stukjes bedekt zijn met de saus. Marineer voor 1-2 uur.
- Verhit een wok met de olijfolie. Haal het varkensvlees uit de marinade (bewaar de rest van de marinade) en roerbak dit voor 2 minuten.
- Voeg de ui toe en bak dit even mee. Voeg de komkommer toe en roerbak dit ook even mee.
- Voeg de noedels toe en zorg dat ze allemaal uit elkaar zijn en goed gemengd met het gerecht.
- Voeg de spinazie toe en bak tot het geslonken is. Als laatste voeg je de ananasstukjes toe.
- Meng de rest van de marinade met de tomatenpuree en de maizena. Mix dit even goed en voeg dan toe aan het gerecht.
- Serveer de noedels heet met verse koriander en de bosuitjes erover.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.
Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!