Red Velvet cheesecake ijs

55 minuten

Red velvet maar dan in ijsvorm

Iedereen kent wel de red velvet taart, cupcakes of cheesecake. Maar wat als je al dat lekkers nu eens verwerkt in een ijstaart: kortom, cheesecake ijs? Hoe goed klinkt dat? De hemel in een toetje!

Voor het maken van dit cheesecake ijs, is een ijsmachine wel een vereiste. Of je nu een automatische ijsmachine hebt of zo een die je eerst moet bevriezen in de vriezer, dat maakt niet zoveel uit.

Vervolgens is de grootste uitdaging geduld hebben tot de cake afgekoeld is, het cheesecake ijs gemaakt en weer bevroren voor je aan kunt vallen.

Red velvet cheesecake ijs

Maar vervolgens heb je ook wel een van de allerlekkerste ijsjes die je je maar voor kunt stellen. Wij maken dit red velvet cheesecake ijs graag als we weten dat er bezoek komt, anders eet ik die hele kom alleen op.

Liever wat anders zoets? Check dan alle zoete recepten

 

Red velvet cheesecake ijs

Red Velvet cheesecake ijs

5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Koek & Gebak
Porties 8 portie(s)

Benodigdheden

  • Ijsmachine
  • (hand)Mixer
  • Ronde bakvorm van 20 cm
  • Glazen schaal of afsluitbare diepvriesbak

Ingrediënten
 

Ingrediënten

    Red velvet

    • Boter om de bakvorm in te vetten
    • 125 gr bloem + beetje extra voor de bakvorm
    • 85 gr ongezouten boter op kamertempertatuur
    • 200 gr kristalsuiker
    • 2 eieren
    • 1 el rode voedingskleurstof
    • 1 el cacaopoeder
    • 85 ml karnemelk
    • 1/2 tl vanille extract
    • Snufje zout
    • 1/2 tl baking soda
    • 1 tl azijn

    Roomkaas-ijs

    • 450 gr roomkaas op kamertemperatuur
    • 480 gr zure room op kamertemperatuur
    • 250 ml volle melk
    • 270 gr kristalsuiker

    Instructies
     

    Instructies

    • Verwarm de oven voor op 170˚C. Vet de ronde bakvorm in met boter en bestrooi royaal met bloem.
    • Klop in een grote kom de boter met suiker romig met een mixer. Voeg de eieren een voor een toe en mix goed door. Meng de kleurstof met de cacaopoeder en voeg dit toe. Voeg nu afwisselend in delen bloem en karnemelk toe en blijf mixen, daarna het vanille extract en het zout. Mix kort door en zet dan de mixer uit.
    • Meng de baking soda en de azijn in een kommetje en spatel voorzichtig en snel door het beslag. Giet het cakebeslag in de beboterde bakvorm en bak circa 25 minuten in de oven.
    • Terwijl de cake in de oven staat, maak je het ijs. Meng met een spatel alle ingredienten van het ijs in een kom tot een glad beslag. Giet in de ijsmachine en volg de instructies van het apparaat.
    • Haal de cake uit de oven en laat hem afkoelen op het aanrecht. Haal het ijs uit de ijsmachine en schep het in een grote kom. Verkruimel de cake, houd een klein deel van de kruimels apart, en schep de rest voorzichtig door het ijs.
    • Giet het mengsel in een glazen schaal of afsluitbare diepvriesbak en eindig met een laagje kruimels bovenop.
    • Zet minimaal een half uur in de vriezer.

    Disclaimer

    De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

    Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
    Miljuschka Witzenhausen
    Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.