Cheesecake recepten

Dit recept valt onder

Red Velvet cheesecake ijs

Samenvatting

  • Voorbereiden 30 minuten
  • Bereiden 25 minuten
  • Thema Summer madness
  • Aantal personen 8

Ingredienten

red velvet

boter om de bakvorm in te vetten

125 gr bloem + beetje extra voor de bakvorm

85 gr ongezouten boter, op kamertempertatuur

200 gr kristalsuiker

2 eieren

1 el rode voedingskleurstof

1 el cacaopoeder

85 ml karnemelk

1/2 tl vanille extract

snufje zout

1/2 tl baking soda

1 tl azijn

Roomkaas-ijs

450 gr roomkaas, op kamertemperatuur

480 gr zure room, op kamertemperatuur

250 ml volle melk

270 gr kristalsuiker

Benodigdheden

Ijsmachine

(hand)mixer

ronde bakvorm van 20 cm

glazen schaal of afsluitbare diepvriesbak

Sharing is caring!

Red velvet maar dan in ijs vorm.

Iedereen kent wel de red velvet taart, cupcakes of cheesecake. Maar wat als je al dat lekkers nu eens verwerkt in een ijstaart? Hoe goed klinkt dat? De hemel in een toetje!

Voor het maken van dit cheesecake ijs, is een ijsmachine wel een vereiste. Of je nu een automatische ijsmachine hebt of zo een die je eerst moet bevriezen in de vriezer, dat maakt niet zoveel uit.

Vervolgens is de grootste uitdaging geduld hebben tot de cake afgekoeld is, het ijs gemaakt en weer bevroren voor je aan kunt vallen!

Red velvet cheesecake ijs

Maar vervolgens heb je ook wel een van de allerlekkerste ijsjes die je je maar voor kunt stellen. Wij maken dit red velvet cheesecake ijs graag als we weten dat er bezoek komt, anders eet ik die hele kom alleen op.

Liever wat anders zoets? Check dan alle zoete recepten

Red velvet cheesecake ijs

Red velvet cheesecake ijs

Aantal personen: 8
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 55 minuten

Iedereen kent de red velvet cheesecake, ook ik ben er groot fan van. Maar heb je er al eens aan gedacht om deze taart als ijs te serveren? De hemel in een toetje

Ingrediënten

red velvet

  • boter om de bakvorm in te vetten
  • 125 gr bloem + beetje extra voor de bakvorm
  • 85 gr ongezouten boter, op kamertempertatuur
  • 200 gr kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 el rode voedingskleurstof
  • 1 el cacaopoeder
  • 85 ml karnemelk
  • 1/2 tl vanille extract
  • snufje zout
  • 1/2 tl baking soda
  • 1 tl azijn

Roomkaas-ijs

  • 450 gr roomkaas, op kamertemperatuur
  • 480 gr zure room, op kamertemperatuur
  • 250 ml volle melk
  • 270 gr kristalsuiker

Benodigdheden

  • Ijsmachine
  • (hand)mixer
  • ronde bakvorm van 20 cm
  • glazen schaal of afsluitbare diepvriesbak

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 170˚C. Vet de ronde bakvorm in met boter en bestrooi royaal met bloem.
  2. Klop in een grote kom de boter met suiker romig met een mixer. Voeg de eieren een voor een toe en mix goed door. Meng de kleurstof met de cacaopoeder en voeg dit toe. Voeg nu afwisselend in delen bloem en karnemelk toe en blijf mixen, daarna het vanille extract en het zout. Mix kort door en zet dan de mixer uit.
  3. Meng de baking soda en de azijn in een kommetje en spatel voorzichtig en snel door het beslag. Giet het cakebeslag in de beboterde bakvorm en bak circa 25 minuten in de oven.
  4. Terwijl de cake in de oven staat, maak je het ijs. Meng met een spatel alle ingredienten van het ijs in een kom tot een glad beslag. Giet in de ijsmachine en volg de instructies van het apparaat.
  5. Haal de cake uit de oven en laat hem afkoelen op het aanrecht. Haal het ijs uit de ijsmachine en schep het in een grote kom. Verkruimel de cake, houd een klein deel van de kruimels apart, en schep de rest voorzichtig door het ijs.
  6. Giet het mengsel in een glazen schaal of afsluitbare diepvriesbak en eindig met een laagje kruimels bovenop.
  7. Zet minimaal een half uur in de vriezer.

Nog meer lekkers