Zoete aardappelfrietjes uit de airfryer

Tijd

Zoete aardappelfrietjes uit de airfryer

Gisteren gaf ik je al mijn tips om zoete aardappelfrietjes echt krokant te krijgen op de conventionele manier. Vandaag een recept om zoete aardappelfrietjes te bakken in de airfryer.

De zoete aardappeltips die ik gisteren gaf kun je hier ook gebruiken. In plaats van ze verder te verwerken in de oven gebruik je dan nu de airfryer.

Krokant uit de airfryer

Overigens vind ik persoonlijk dat ze uit de airfryer per definitie al krokanter worden dan uit de oven dus heel vaak doe ik niks en schuif ik de zoete aardappel zo de airfryer in. Dat ze dan net een tikkeltje minder krokant zijn (maar alsnog krokanter dan wanneer ze uit de oven komen, neem ik dan voor lief.

Het scheelt wel veel tijd! En is zeker net zo lekker.

Zoete aardappelfrietjes uit de airfryer

Zoete aardappelfrietjes uit de airfryer

4.4 van 275 votes
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min
Gang Bijgerecht
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 750 gr zoete aardappel ongeveer 4 stuks
  • 1 el chilipoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el fijn zout

Instructies
 

Instructies

  • Verwarm de Airfryer op 180°C.
  • Schil de zoete aardappels en snijd in gelijke plakken van ongeveer 1 cm. Snijd van deze plakken frietjes van 1 cm breed.
  • Meng met chilipoeder, paprikapoeder en zout en bak 15 tot 20 minuten in de Airfryer.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als TV kok, all round food expert bij RTL Boulevard en maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld. Deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.