Je gebruikt voor dit recept de schillen van de citroen. Maar wat doe je met het sap? Tip: pers de citroenen uit, doe het sap in een ijsblokjesvorm en zet in de vriezer. Dan heb je altijd citroensap in huis. Voor een citron pressé, maar ook voor in dressings, soep of om een mengkom goed te ontvetten, als je eiwit gaat kloppen.

Limoncello
Ingrediënten
- 15 citroenen
- 1 liter alcohol van 96% online te koop
- 1½ liter mineraalwater
- 600 g fijne suiker
Bereidingswijze:
- Schil de gele schil van de citroenen met een dunschiller, probeer zo min mogelijk van het witte gedeelte van de schil mee te nemen. Doe de schillen in de weckpot en voeg de alcohol toe. Zet de pot 4 weken op een koele, donkere plek weg en schud de pot zo’n 3 keer per week, vaker mag ook. En nu maar een citron presseetje.
- Breng, na 4 weken, het mineraalwater met de suiker in een ruime pan aan de kook. Roer tot de suikerkristallen zijn opgelost en laat afkoelen. Schenk de alcohol door een zeef en schenk het suikerwater erbij. Meng goed en schenk de limoncello in flessen. Bewaar de limoncello in de vriezer en drink hem ijskoud!
Tip!

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.