Zelf limoncello maken doe je zo

Je gebruikt voor dit recept de schillen van de citroen. Maar wat doe je met het sap? Tip: pers de citroenen uit, doe het sap in een ijsblokjesvorm en zet in de vriezer. Dan heb je altijd citroensap in huis. Voor een citron pressé, maar ook voor in dressings, soep of om een mengkom goed te ontvetten, als je eiwit gaat kloppen.

Zelf limoncello maken doe je zo
Totale tijd28 dagen 25 minuten

Limoncello

4.27 van 153 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

3 liter
  • 15 citroenen
  • 1 liter alcohol van 96% online te koop
  • liter mineraalwater
  • 600 g fijne suiker

Bereidingswijze: 

  • Schil de gele schil van de citroenen met een dunschiller, probeer zo min mogelijk van het witte gedeelte van de schil mee te nemen. Doe de schillen in de weckpot en voeg de alcohol toe. Zet de pot 4 weken op een koele, donkere plek weg en schud de pot zo’n 3 keer per week, vaker mag ook. En nu maar een citron presseetje.
  • Breng, na 4 weken, het mineraalwater met de suiker in een ruime pan aan de kook. Roer tot de suikerkristallen zijn opgelost en laat afkoelen. Schenk de alcohol door een zeef en schenk het suikerwater erbij. Meng goed en schenk de limoncello in flessen. Bewaar de limoncello in de vriezer en drink hem ijskoud!

Tip!

Tip: pers de citroenen uit, doe het sap in een ijsblokjesvorm en zet in de vriezer. Dan heb je altijd citroensap in huis. Voor een citron pressé, maar ook voor in dressings, soep of om een mengkom goed te ontvetten, als je eiwit gaat kloppen.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.