Bereiden van de zalmkoekjes
Wil je deze zalmkoekjes maken dan zijn er een aantal variaties mogelijk. Het recept hieronder is de basic versie. Ik doe er 1 eetlepel rode curry pasta door. De meeste merken die je in de supermarkt kunt kopen zijn niet overdreven pittig. Maar heb jij een merk dat wel pittig is wees dan voorzichtig met het toevoegen van de curry pasta voor de zalmkoekjes.
Persoonlijk ben ik dol op pittig, maar eet je dit met kinderen dan wil je daar misschien wat voorzichtiger mee zijn.
Frituren van de koekjes
Niet alle blikjes met zalm zijn hetzelfde dus ook in dit geval is het handig om even te kijken hoeveel vocht erin zit. Wellicht heb je iets meer of minder paneermeel nodig om de zalmkoekjes aan elkaar te ‘plakken’. Hou ze klein. Dat voorkomt dat ze uit elkaar vallen als je ze gaat bakken.
Ik gebruik graag een flinke laag olie zodat je dat krokante gefrituurde korstje rondom de zalmkoekjes krijgt, maar uiteraard kun je ook minder gebruiken en ze in de oven bereiden.
Ben je dol op zalm, check dan ook het recept voor de zalm uit de oven.

Zalmkoekjes! Lekker bij de maaltijd
Ingrediënten
Ingrediënten
- 2 blikjes zalm
- 2 bosuitjes fijngesneden
- 1 el rode curry pasta
- 2 eieren
- 50 gr paneermeel
- peper en zout
- olie om in te bakken
Bereidingswijze:
Instructies
- Haal de zalm uit de blikjes, giet indien nodig af en check of er geen graten in de zalm zit. Roer het een beetje los met een vork.
- Doe hier de eieren, de curry pasta, paneermeel en peper en zout bij en maak er kleine viskoekjes van. Je kunt er ongeveer 8 uit halen maar dat is ook afhankelijk van het formaat.
- Verhit een flinke laag olie in een koekenpan tot goed heet. Bak ze hierin goudbruin. Door de hoeveelheid olie krijg je een gefrituurd effect. Je kunt er uiteraard ook minder olie voor gebruiken als je dat liever hebt.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.