Wild recepten

Het is niet het meest standaard stukje vlees, maar naast kip, varken en rund, mag je wild echt niet over het hoofd zien. Heb je totaal geen idee wat je er mee moet maken? Ik laat het je zien.

Wild vlees

Ik ben dol op wild vlees, je kunt er ontzettend veel lekkere gerechten mee maken die stuk voor stuk verbluffend goed smaken. Zelf ben ik voornamelijk weg van eend, dit gevogelte eet ik het hele jaar door, het gaat mega goed samen met Aziatische gerechten. Maar ook hertenvlees en kwartel vallen altijd goed bij mij in de smaak. Op miljuschka.nl vind je de lekkerste wild gerechten ooit. Check it out!

Wat is wild vlees

Wild vlees is vlees dat afkomstig is van dieren die in het wild leven. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan hert, wild zwijn, konijn, haas, eend, kwartel en fazant. Wild vlees heeft een wat sterkere smaak. Vaak zijn deze dieren meer in beweging geweest, waardoor wildvlees relatief minder vet bevat en ze veel mineralen en vitaminen bevatten. Ze zeggen niet voor niets dat je kunt proeven dat de dieren in de vrije natuur hebben geleefd.

Vooral in de winterperiode (vanaf oktober) worden er in Nederland veel gerechten voorgeschoteld met wild. Maar wist je dat je wildvlees eigenlijk het hele jaar door kunt krijgen. Wil jij aan de slag met wild vlees? Dan kun je het vlees het beste bij een goede poelier of slager bestellen. Doet dat altijd even van tevoren, zodat je zeker weet dat ze het hebben op het moment dat jij ermee aan de slag wil gaan.

Wild vlees gerechten

Het bereiden van wildvlees vereist iets meer aandacht, maar als je het goed klaarmaakt kun je genieten van het meest verrassende gerecht ooit. Dus waarom niet eens experimenteren met wildvlees in jouw volgende culinaire avontuur?

Dit zijn mijn lekkerste wild gerechten ooit: hertengoulash: hertenstoofvlees met kastanjechampignonseend met gebakken zuurkoolVietnamese gevulde rijstcrêpes met eend, eendenrillettes, eendenborst met knolselderij en cavolo nero, gerookte eendenborst met grapefruit en venkel, pasta met pulled duck, Rijstbowl met eendenborst, mango, limoen en lente-ui en rode curry met sinaasappel en geroosterde kwartel.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Hot, hot, hot

Populaire Thema's

Op zoek naar een lekker recept? Ik heb er genoeg voor je! Hoe, wat, waar?
Kies een thema hieronder en ik geef je alles wat ik heb.

Alle categorieën
Alle categorieën