Wentelteefjes van beschuitbol met banaan

Dit keer had ik beschuitbollen over en dat leek me het ideale ingredient voor het maken van wentelteefjes van beschuitbol met gekarameliseerde banaan.

Banaan karamelliseren

Wat deze wentelteefjes van beschuitbol speciaal maakt zijn de gekarameliseerde Mijn favoriete ontbijt is toch echt wentelteefjes. Lekker van beschuitbol met gekarameliseerde banaan. Bij deze wentelteefjes maak ik gebruik van ei, melk, rietsuiker en stroop. Ze zijn heerlijk als ontbijtje, maar ook als lunch of brunch. Je vindt het makkelijke recept op mijn website miljuschka.nl | #Miljuschka | Ontbijt recepten | Kinderen bananen. Ik gebruik hiervoor schenkstroop en rietsuiker en bak de bananen daarin tot ze goudbruin zijn en lekker zacht en zoet. Let trouwens wel op dat je de bananen niet te lang bakt, want dan smelten ze als het ware in de pan.

Dat is overigens ook heerlijk maar misschien niet wat je voor ogen hebt bij je ontbijt.

De wentelteefjes van beschuitbol maak je verder eigenlijk op dezelfde manier als gewone wentelteefjes. Als je ongeveer 2 beschuitbollen per persoon serveert in combinatie met de gekarameliseerde banaan dan zit je in principe goed.

Ben je geen fan van beschuitbollen of kun je ze nergens vinden dan kun je de wentelteefjes natuurlijk ook maken met elk ander brood. Oude brioche is ook heerlijk om hiervoor te gebruiken. 

Variatie met een beetje limoenrasp

De wentelteefjes van beschuitbol in combinatie met de gekarameliseerde banaan is natuurlijk relatief zoet. Wil je het nu iets frisser maken dan is het ook lekker om een beetje limoenrasp toe te voegen. Dat geeft het net dat beetje fris accentje.

wentelteefjes met gekarameliseerde banaan
Totale tijd20 minuten

Wentelteefjes van beschuitbollen met gekaramelliseerde banaan

4.70 van 10 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 3 eieren
  • 75 ml melk
  • 4 beschuitbollen opengesneden
  • ca. 5 el boter
  • 50 g schenkstroop
  • 3 bananen in schuine dikke plakken
  • 2 el rietsuiker

Bereidingswijze: 

  • Klop de eieren met de melk in een mengkom schuimig – doe dit het liefst met een mixer zodat de eieren echt goed worden losgeklopt. Doop de 8 beschuitbolhelften in het eiermengsel. Leg ze met de snijkant naar boven op een bord en giet het eventueel overgebleven eiermengsel over de bollen.
  • Verhit een klont boter in een antiaanbakpan. Laat het eventuele teveel aan eiermengsel van de beschuitbollen afdruipen en leg er 4 in de boter. Bak ze in 3-4 minuten per kant goudbruin en gaar. Houd de wentelteefjes warm onder aluminiumfolie terwijl je de tweede batch bakt.
  • Verhit intussen de schenkstroop met 2 flinke eetlepels boter in een steelpannetje. Laat 3 minuten doorkoken terwijl je roert. Zet apart.
  • Bestrooi de plakken banaan aan beide kanten met de rietsuiker. Smelt 1 eetlepel boter in een tweede antiaanbakpan. Voeg de plakken banaan toe en bak ze in 5 minuten rondom bruin. Giet de stroopsaus eroverheen en schep om.
  • Serveer 2 helften beschuitbol per persoon. Verdeel de bananen en saus eroverheen.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.