Wentelteefjes met bosbessencompote

Het geheim van perfecte wentelteefjes

Een paar tips om van jouw wentelteefjes een succes te maken: gebruik bij voorkeur oud brood, zoals brioche of suikerbrood. Dit neemt het eimengsel beter op zonder dat het papperig wordt. En bak ze rustig op middelhoog vuur tot ze mooi goudbruin zijn. Geduld is hier echt een schone zaak!

De magie van bosbessencompote

De bosbessencompote geeft een frisse tegenhanger aan de zoete wentelteefjes. De combinatie van het zachte, kruidige brood met die lichtzure bessensmaak is gewoon onweerstaanbaar. Je maakt het in een handomdraai door bosbessen met een beetje suiker en citroensap in te koken. Pro-tip: maak gerust een extra portie compote en bewaar deze in de koelkast voor over yoghurt, ijs of pannenkoeken.

Serveer met liefde

Werk je bord af met een flinke lepel compote, een schepje mascarpone of Griekse yoghurt, en misschien een paar verse blaadjes munt voor een frisse touch. En vergeet natuurlijk niet die laatste drizzle van honing of stroop – want tja, het oog wil ook wat!

Dit recept is een feestje op je bord en zorgt gegarandeerd voor blije gezichten aan tafel. Dus trek die pan uit de kast, zet een lekker muziekje op, en geniet van deze onweerstaanbare smaakcombinatie!

YouTube video
wentelteefjes met bosbessen
Totale tijd25 minuten

Wentelteefjes met bosbessencompote

5 van 1 stem
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 Personen
  • 1 brioche of ander fluffy brood in 4 dikke plakken
  • 4 eieren
  • 250 ml plantaardige melk
  • snuf zout
  • ¼ tl kaneel
  • 50 g boter

Voor de compote

  • 250 g bosbessen
  • sap van ½ sinaasappel
  • 2 el kristalsuiker

Voor de sinaasappelcreme

  • rasp van ½ biologische sinaasappel
  • 250 g crème fraîche

Bereidingswijze: 

  • Begin met de compote. Verwarm de bosbessen met het sinaasappelsap en de suiker in een kleine (steel)pan op middelhoog vuur, tot de bessen openbarsten en er een dieppaarse compote begint te vormen. Laat 2 minuten koken, zodat de compote iets dikker wordt, en laat dan iets afkoelen
  • Snijd de plakken brioche vanaf de bovenkant in, maar niet helemaal door, zodat je een soort zakje krijgt. Klop in een ondiepe kom de eieren los met de melk. Meng het zout en de kaneel erdoor. Vul de ‘zakjes’ van brioche met 2 eetlepels bosbessencompote en week ze vervolgens in het ei-melkmengsel; draai ze een paar keer om.
  • Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wentelteefjes 3-4 minuten per kant, tot ze goudbruin zijn. Meng intussen de sinaasappelrasp met de crème fraîche. Serveer de wentelteefjes met wat sinaasappelcrème erop en wat extra van de compote.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Snel met Mil Heat 1 39
Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.