Het geheim van perfecte wentelteefjes
Een paar tips om van jouw wentelteefjes een succes te maken: gebruik bij voorkeur oud brood, zoals brioche of suikerbrood. Dit neemt het eimengsel beter op zonder dat het papperig wordt. En bak ze rustig op middelhoog vuur tot ze mooi goudbruin zijn. Geduld is hier echt een schone zaak!
De magie van bosbessencompote
De bosbessencompote geeft een frisse tegenhanger aan de zoete wentelteefjes. De combinatie van het zachte, kruidige brood met die lichtzure bessensmaak is gewoon onweerstaanbaar. Je maakt het in een handomdraai door bosbessen met een beetje suiker en citroensap in te koken. Pro-tip: maak gerust een extra portie compote en bewaar deze in de koelkast voor over yoghurt, ijs of pannenkoeken.
Serveer met liefde
Werk je bord af met een flinke lepel compote, een schepje mascarpone of Griekse yoghurt, en misschien een paar verse blaadjes munt voor een frisse touch. En vergeet natuurlijk niet die laatste drizzle van honing of stroop – want tja, het oog wil ook wat!
Dit recept is een feestje op je bord en zorgt gegarandeerd voor blije gezichten aan tafel. Dus trek die pan uit de kast, zet een lekker muziekje op, en geniet van deze onweerstaanbare smaakcombinatie!


Wentelteefjes met bosbessencompote
Ingrediënten
- 1 brioche of ander fluffy brood in 4 dikke plakken
- 4 eieren
- 250 ml plantaardige melk
- snuf zout
- ¼ tl kaneel
- 50 g boter
Voor de compote
- 250 g bosbessen
- sap van ½ sinaasappel
- 2 el kristalsuiker
Voor de sinaasappelcreme
- rasp van ½ biologische sinaasappel
- 250 g crème fraîche
Bereidingswijze:
- Begin met de compote. Verwarm de bosbessen met het sinaasappelsap en de suiker in een kleine (steel)pan op middelhoog vuur, tot de bessen openbarsten en er een dieppaarse compote begint te vormen. Laat 2 minuten koken, zodat de compote iets dikker wordt, en laat dan iets afkoelen
- Snijd de plakken brioche vanaf de bovenkant in, maar niet helemaal door, zodat je een soort zakje krijgt. Klop in een ondiepe kom de eieren los met de melk. Meng het zout en de kaneel erdoor. Vul de ‘zakjes’ van brioche met 2 eetlepels bosbessencompote en week ze vervolgens in het ei-melkmengsel; draai ze een paar keer om.
- Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wentelteefjes 3-4 minuten per kant, tot ze goudbruin zijn. Meng intussen de sinaasappelrasp met de crème fraîche. Serveer de wentelteefjes met wat sinaasappelcrème erop en wat extra van de compote.
- Vegetarische recepten
- Dieetsoorten
- Feestdagen recepten
- Makkelijke recepten
- Ontbijt recepten
- Recepten
- Snelle recepten
- Valentijn recepten
- Zoete recepten

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
