Binnen 30 minuten op tafel weekmenu week 9

Ik heb weer een heerlijk en supersnel weekmenu voor je samengesteld. Jullie zijn namelijk fan van gerechten die binnen 30 minuten op tafel staan! Ik snap het helemaal, want laten we eerlijk zijn: doordeweeks willen we lekker eten, maar ook niet uren in de keuken staan. Daarom dus deze week allemaal gerechten die je binnen 30 minuten op tafel hebt! Dus zet je favoriete muziek aan, trek dat schort om en kook met liefde. 

Maandag – Zuurkoolstamppot met een twist

Zuurkoolstamppot Miljuschka 1

De klassieke Hollandse stamppot, maar dan nét even anders. Deze versie heeft een frisse en verrassende twist die ‘m helemaal anders maakt dan je gewend bent. Zuurkool zorgt voor een heerlijke frisheid, terwijl de combinatie met romige puree en smaakvolle ingrediënten dit tot een ultieme winterse maaltijd maakt. Serveer met een lekker stukje rookworst of een vegetarische variant en je hebt een bord vol comfort! 

Zuurkoolstamppot met een twist

Dinsdag – Salade van parelcouscous en groene groenten

salade parelcouscous

Een doordeweekse salade saai? Echt niet! Deze parelcouscoussalade barst van de smaak en frisse texturen. De parelcouscous heeft een fijne bite en vormt de perfecte basis voor een mix van groene groenten zoals broccoli, courgette en spinazie. Met een heerlijke dressing van citroen en olijfolie maak je deze salade helemaal af. Lekker als lunch of avondmaaltijd, en binnen een half uurtje klaar! 

Salade van parelcouscous en groene groenten

Woensdag – Thaise curry met zalm en kokos

Thaise curry met zalm

Het is woensdag en we gaan voor een smaakvolle, exotische maaltijd! Deze Thaise curry met zalm en kokosmelk is romig, kruidig en verwarmend. De zalm wordt zacht en sappig in de aromatische saus, terwijl de specerijen een heerlijke diepgang geven. Serveer met rijst of noedels en strooi er verse koriander en limoen over voor een extra frisse touch. Een gerecht dat smaakt alsof je in een Thais restaurant zit, maar dan gewoon thuis! 

Thaise curry met zalm en kokos

Donderdag – Pasta pesto met tomaatjes en Parmezaanse kaas

Pasta pesto

Donderdag is het pasta dag! En deze pasta pesto is niet alleen supersnel, maar ook echt een feestje om te eten. De combinatie van verse pesto, sappige tomaatjes en een flinke dosis Parmezaanse kaas maakt dit een eenvoudige, maar ongelofelijk smaakvolle maaltijd. Het geheim? Gebruik een goede kwaliteit pasta en extra vergine olijfolie voor de ultieme smaakbeleving. Serveer met een frisse salade of een knapperig stukje brood. Alles kan!  

Pasta pesto met tomaatjes en Parmezaanse kaas

Vrijdag – Smashed dumpling taco’s

Food Smashed dumplings

Taco’s, maar dan met een Aziatische twist! Deze smashed dumpling taco’s zijn een waanzinnig lekkere combinatie van knapperige dumplings en pittige toppings in een zachte tortilla. Denk aan een smaakexplosie van gember, knoflook en sojasaus, gecombineerd met een frisse salsa of pittige sriracha mayo. Perfect om het weekend in te luiden met een gezellige borrel en een goed glas wijn! 

Smashed dumpling taco’s

Zaterdag – Tjap Tjoi

Recept voor Tjap Tjoi

Op zaterdag houden we het lekker licht, maar wel bomvol smaak! Tjap Tjoi is een klassieke Chinese roerbakschotel vol knapperige groenten, een heerlijke umami-saus en eventueel een lekker stukje kip, tofu of garnalen. Het mooie is dat je deze maaltijd helemaal naar eigen smaak kunt aanpassen en binnen 30 minuten op tafel zet. Serveer met rijst of noedels en geniet van deze Aziatische favoriet! 

Tjap Tjoi

Zondag – Danish pastry: cheat versie met croissantdeeg

Danish pastry

Zondag is perfect voor een luxe ontbijt of een zoete traktatie bij de koffie. Met deze cheatversie van Danish pastry heb je in een handomdraai een krokant, boterig gebakje zonder gedoe. Gebruik kant-en-klaar croissantdeeg, vul het met roomkaas, fruit of chocolade en schuif het zo de oven in. Het resultaat? Een verrukkelijk bladerdeeggebakje waar iedereen blij van wordt! 

Danish pastry: cheat versie met croissantdeeg

Zo, dat is ‘m: een week vol snelle, smaakvolle en verrassende gerechten. Met dit menu tover je in een handomdraai iets heerlijks op tafel, zonder in te leveren op smaak en kwaliteit. 

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.