Weekmenu week 50

Heb je ook vaak dat je op maandag al compleet inspiratieloos bent over wat je die week moet koken? Nu al helemaal door alle december drukte. Nog even gezond eten voordat de kerst gekte gaat beginnen. Maar, geen zorgen! Daarom heb ik een bomvol weekmenu voor je samengesteld waarmee je elke dag iets lekkers op tafel zet. Laat de saaie routines achter je en ga mee op culinaire ontdekkingsreis. Van romige risotto tot een waanzinnige walnoot karameltaart op zondag, ik beloof je, dit wordt een week vol genieten! 

Ga ervoor en geniet!  

Maandag – Vegan pompoenrisotto met wortel en gember

Vegan pompoenrisotto

Maandag, de dag waarop we allemaal wel wat zachtheid en warmte kunnen gebruiken. Deze vegan pompoenrisotto is precies dat: een kom vol geluk. De zoete pompoen vormt de perfecte basis, terwijl de kruiden het gerecht een diepe, hartige smaak geven. En vegan? Ja, zeker! Want wie zegt dat je kaas nodig hebt om een risotto romig te maken? De pompoenpuree doet dat helemaal vanzelf, Deze risotto is niet alleen goed voor je lijf (hoi, vitamines van die pompoen!), maar puur genieten op je maandag. Tip: maak extra, want dit gerecht smaakt de volgende dag nog lekkerder. 

Vegan pompoenrisotto met wortel en gember

Dinsdag – Prei stamppot met miso en speklappen

Prei stamppot miljuschka

Tijd om die winterse klassieker een make-over te geven! Stamppot, maar dan anders. Door de prei te combineren met miso krijgt je stamppot een unieke umami-smaak die iedereen verrast. Het is zout, hartig en bijna verslavend lekker. En laten we het even hebben over die speklappen. Krokant gebakken, perfect gekruid, ze zijn echt de kers op de taart bij deze maaltijd. Een gerecht waar je je vingers bij aflikt en waar zelfs de grootste stamppotscepticus warm van wordt. Wedden dat dit een blijvertje wordt in jouw keuken? 

Prei stamppot met miso en speklappen

Woensdag – Mosterdsoep

Mosterdsoep

Woensdag is soepdag, en deze mosterdsoep is een absolute topper. Romig, vol van smaak en met dat heerlijke prikkeltje van goede mosterd. Het is een gerecht dat je zo op tafel zet, maar dat voelt alsof je iets heel bijzonders eet. Extra lekker wordt het met een knapperige topping van spekjes of geroosterde croutons. Of serveer het met een robuust stuk brood, perfect om in die soep te dippen. Deze soep verwarmt je van binnenuit, ideaal voor het midden van de week wanneer je wel een opkikker kunt gebruiken. 

Mosterdsoep

Donderdag – Limoen-rijstbowl met pittige kipreepjes en tomatensalsa

Limoen rijstbowl

We nemen een frisse afslag op donderdag met deze limoen-rijstbowl. Het gerecht zit bomvol kleuren, smaken en texturen. De frisse limoen in de rijst zorgt voor een levendige basis, terwijl de pittige kipreepjes een heerlijke tegenhanger zijn. 

En dan die tomatensalsa… Zo simpel, maar precies wat dit gerecht compleet maakt. Het is een maaltijd waar je vrolijk van wordt, en ook nog eens supergezond. Zet alles in schalen op tafel en laat iedereen zijn eigen bowl samenstellen. Gezellig en lekker! 

Limoen-rijstbowl met pittige kipreepjes en tomatensalsa

Vrijdag – Penne met geroosterde bloemkool

Penne met geroosterde bloemkool

Vrijdagavond is pastatijd, en deze penne met geroosterde bloemkool is alles wat je nodig hebt. Roosteren geeft bloemkool een totaal andere dimensie, lekker nootachtig en met een intensere smaak. Combineer dat met een romige saus, knapperige broodkruimels en wat versgeraspte Parmezaan en je hebt een bord vol comfort.

Deze pasta is snel klaar, maar smaakt alsof je uren in de keuken hebt gestaan. Perfect dus voor een gezellige vrijdagavond thuis, met een goed glas wijn erbij. 

Penne met geroosterde bloemkool

Zaterdag – Winterse plaattaart met groene groenten

Winterse plaattaart met groene groenten

Weekend vibes, maar niet te ingewikkeld, dat is waar deze winterse plaattaart om draait. Een bladerdeegbodem, een romige topping en een overload aan groene groenten zoals broccoli en spinazie. Het is niet alleen een feestje om te zien, maar ook om op te eten. Maak het extra gezellig door de plaattaart in het midden van de tafel te zetten en iedereen zelf te laten pakken. Ideaal voor de zaterdag als je het aan mij vraagt. 

Winterse plaattaart met groene groenten

Zondag – Walnoot karameltaart

Walnoot karameltaart

Op zondag sluiten we de week af met een knaller: walnoot-karameltaart. Deze taart is alles wat je nodig hebt om jezelf (en je gezin) te trakteren. De knapperige bodem, de smeuïge karamelvulling en de geroosterde walnoten maken elk hapje onweerstaanbaar. Zet de taart op tafel na een lange wandeling of bak hem samen met de kinderen. Of, als je echt even tijd voor jezelf nodig hebt, geniet je gewoon in stilte van een punt (of twee). Want eerlijk, dit is de taart waarvan iedereen blij wordt. 

Walnoot karameltaart

Met dit weekmenu hoop ik dat je met veel plezier en enthousiasme de keuken in duikt. Of je nu kookt voor jezelf, je gezin of een tafel vol vrienden, elk gerecht brengt zijn eigen unieke smaak en verhaal. Vergeet niet: koken hoeft niet perfect te zijn, zolang je het met liefde doet. Dus experimenteer, geniet van het proces, en maak het helemaal jouw eigen feestje.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.