Weekmenu week 41

De herfst heeft zijn intrede gedaan en dat vraagt om verwarmende gerechten waar je echt van kunt genieten. Deze week, heb ik een heerlijk gevarieerd weekmenu voor je samengesteld. Wat er op het menu staat? Van alles! Van een kruidige visburger tot een geweldige pasta met pulled duck, waarmee jij je tafelgezelschap kan verblijden. Tot slot op zondag een verrukkelijke, herfstige chai cake. Krijg jij ook al zin om de keuken in te duiken? Ga aan de slag! Ik geef je makkelijke en wat moeilijkere recepten, maar alles met veel smaak!

Maandag – Kippendijen met abrikozen en rijst uit de oven    

Kippendijen met abrikozen en rijst uit de oven

We starten de week met een knaller van een ovenschotel. Sappige kippendijen, zoete abrikozen en perfect gekruide rijst, smelten samen tot een maaltijd die smaakt naar meer. Het fijne? Je schuift alles zo in de oven en hebt er bijna geen omkijken meer naar. Maandagavond easy, maar o zo lekker! 

Dinsdag – Braadworst met paksoi en miso-zoete aardappelpuree  

Braadworst met paksoi en miso-zoete aardappelpuree

Op dinsdag gaan we voor een heerlijk hartige combinatie. De stevige, sappige braadworst krijgt gezelschap van frisse paksoi en een smeuïge zoete aardappelpuree met een Aziatisch tintje dankzij de miso. Het perfecte comfort food met net dat beetje extra. Kijk hier voor het recept! 

Woensdag  – Eenpansgerecht met orzo en zalm  

Orzo met zalm

Woensdag is vaak zo’n dag waarop je gewoon snel klaar wilt zijn, maar nog steeds iets lekkers op tafel wilt zetten. Dit eenpansgerecht met orzo en zalm is dan je redder in nood. Alles in één pan, minimale afwas en toch een geweldige smaak met malse zalm en perfect gegaarde orzo. Lekker, simpel en snel! 

Donderdag – Mexicaanse steak met chipotle en aardappel-maïspuree 

Mexicaanse steak met chipotle en aardappel maispuree

Op donderdag brengen we wat pit in de keuken met een Mexicaanse steak en een fluweelzachte aardappel-maïspuree. De chipotle geeft de steak een heerlijke rokerige kick, terwijl de puree lekker romig en vol smaak is. Dit gerecht tovert gegarandeerd een glimlach op je gezicht. 

Vrijdag – Visburger met witvis in een kerrie-bierbeslag en limoenmayo 

Visburger met witvis in een kerrie bierbeslag en limoenmayo

Wat is er beter dan de week afsluiten met een knapperige visburger? Deze variant met witvis in een kruidig kerrie-bierbeslag en frisse limoenmayo is alles wat je wil op een vrijdagavond. Super crispy en vol smaak. Dit is fastfood, maar dan op zijn best. 

Zaterdag – Pasta met pulled duck  

Pappardellae met pulled duck

Zaterdagavond vraagt om iets speciaals, en deze pasta met pulled duck stelt niet teleur. Verras je eters met de rijke smaak van langzaam gegaarde eend met romige pasta. Dit zorgt voor een diner waar je de hele dag naar uitkijkt. Het is misschien niet je standaard pastagerecht, maar dat maakt het juist zo bijzonder. Kijk hier voor dit geweldige recept. 

Zondag – Chai cake

Chai cake miljuschka

We sluiten de week af met iets zoets. Deze chai cake is de ultieme herfsttraktatie. De warme specerijen zoals kaneel, kardemom en gember maken dit de perfecte cake om te delen met vrienden of familie, of gewoon lekker zelf van te genieten met een kop thee erbij. Zondag bakken is altijd een goed idee! 

Zo, dat was ‘m voor deze week. Laat de herfst maar komen! Ga jij één van deze recepten proberen? Veel kookplezier en geniet van je week!  

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.