Weekmenu week 28

Zomer betekent lekker eten en drinken. Weet jij al wat je deze week gaat bereiden? Ik heb voor mij een heerlijk weekmenu met zomerse vis, vlees, vega en bakgerechten. Van frisse salades tot sappige burgers – voor elk wat wils. Laat je inspireren en maak deze week eens iets nieuws! Klaar om aan de slag te gaan?

Maandag – Zomerse lasagne

Zomerse lasagne

Ik kan er echt geen genoeg van krijgen! Deze week hebben we een extra zomerse variant voor je in petto. Zeg maar vaarwel tegen de zware, winterse versie en hallo tegen een frisse, lichtere variant vol met lekkere, seizoensgebonden groenten. Laten we eerlijk zijn, een klassieke Italiaanse lasagne is altijd lekker, maar waarom niet eens wat meer zomer in je leven brengen? Gooi die tomatensaus en rundergehakt overboord en maak plaats voor courgette, aubergine en rode paprika. Niet alleen zien deze groenten er prachtig uit, ze geven je lasagne ook een heerlijke, frisse twist.

Weet je wat het leukste is? Deze lasagne is eigenlijk best makkelijk te maken. Even wat snijwerk, een paar lagen opbouwen en klaar is Kees. Binnen no-time tover je een heerlijke, zomerse maaltijd op tafel. Perfect voor als je even geen zin hebt om lang in de keuken te staan, maar toch iets lekkers wilt eten.

Dinsdag – Tostada met pulled pork

Pulled pork tostada

Vandaag presenteer ik jullie de ultimate tostada met pulled pork. Lekker luchtig, krokant en bomvol smaak – dit gerecht is een feestje voor je smaakpapillen.

Voor deze tostada’s gebruik je langzaam gegaard varkensvlees, ook wel pulled pork genoemd. Dat maak je super eenvoudig in je slowcooker of Instant Pot. Laat dat heerlijke stukje vlees een paar uurtjes pruttelen in een saus van tomatenpuree, knoflook, paprikapoeder en wat azijn. Ja, daar heb je nu de tijd voor. Hallo, vakantie! En terwijl je vlees aan het garen is, maak je snel een avocado-roomkaascrème. Dat is the perfect topping voor je tostada’s. Oh, en vergeet die frisse dot zure room niet! Dat maakt het geheel helemaal af.

Woensdag – Rijstsalade met pinda’s

Tropische rijstsalade

Stel je voor: je hebt net een lange dag achter de rug en je wil iets lekkers en gezonds op tafel toveren zonder al te veel moeite. Wel zo fijn toch? Deze rijstsalade is dan the way to go. Met een paar simpele ingrediënten tover je in een handomdraai een kleurrijk gerecht op tafel dat je laat genieten van de Aziatische smaken.

Laten we eerlijk zijn, rijst is toch een van de meest veelzijdige basisingrediënten ooit? Je kan er eindeloos mee variëren. In deze salade gebruik ik zilvervliesrijst als basis, maar je kan ook prima basmati of wilde rijst gebruiken. Lekker kruidig, maar ook fris dankzij de limoen. En dan die krokante pinda’s – die maken het helemaal af. 

Naast dat het een heerlijke smaakbeleving is, is deze rijstsalade ook nog eens een nutritionele powerhouse. De rijst zorgt voor een goede dosis koolhydraten, de pinda’s voor gezonde vetten en eiwitten en de groene ui voor wat extra vitamines en mineralen. Kortom, een complete en voedzame maaltijd in één kom. Wat ik zo tof vind, is dat je deze salade ook prima kunt maken voor een feestje of als bijgerecht. Gewoon lekker in een grote schaal op tafel zetten en laten aanvallen. Of je kan ‘m lekker meenemen voor een picknick. Zo’n fris, kleurrijk gerecht dat het goed doet op elke tafel.

Donderdag – Zomerse andijvie stamppot met pesto en zongedroogde tomaat

Zomerse andijvie stamppot

Vandaag geven we de goeie ouwe stamppot een flinke zomerse twist. Zijn jullie er klaar voor om de keuken in te duiken en een mega lekkere, romige andijviestamppot te maken? Ik hoor jullie denken: “Stamppot in de zomer? Echt niet!” Maar geloof me, deze variant is zo lekker, fris en verfrissend dat je jezelf gaat afvragen waarom je het niet eerder hebt gemaakt.

Wat hebben we nodig voor deze zomerse stamppot? Aardappelen, andijvie, pesto en zongedroogde tomaatjes. Klinkt simpel, maar het resultaat is zo lekker dat je niet zult kunnen stoppen met eten. De romige aardappelpuree gecombineerd met de bite van de andijvie en de zoete, intense smaak van de zongedroogde tomaatjes – zo goed!

Vrijdag – Makkelijke pastasalade met paprika en cherrytomaten

pastasalade

Wanneer jij dit leest, is het vast al vrijdag. Dat betekent dat het weekend voor de deur staat en wij aan de slag gaan met een heerlijke, snel-klare pastasalade. Geloof me, deze creatie is zo makkelijk en snel te maken, dat je hem nog voor het weekend kunt serveren. Dus no excuses, aan de slag!

Pastasalade is altijd een goede optie als je snel iets lekkers op tafel wil zetten. Het is een all-in-one maaltijd die vullend en voedzaam is. Plus, je kunt ‘m op allerlei manieren variëren. Vandaag gaan we voor een frisse variant met paprika en cherrytomaten. Ik kies voor mini penne, maar je kunt natuurlijk ook voor een andere short pasta gaan. Ideaal voor een snelle lunch of als bijgerecht bij de BBQ. Garneer hem eventueel nog met wat verse basilicum of rucola voor een extra frisse touch. Enjoy!

Zaterdag – Kippendijen met abrikozen en rijst uit de oven

Kippendijen met abrikozen en rijst uit de oven

Oven aan, lekker makkelijk! Want vandaag is het relaxen geblazen met deze heerlijke kippendijen, abrikozen en rijst uit de oven. Zeg maar dag tegen al dat gedoe en hallo tegen een makkelijke, maar oh zo lekkere maaltijd. Laat je inspireren door de zomerse smaak van abrikozen en geniet met volle teugen van dit gerecht. Klaar in een handomdraai en je hebt een complete maaltijd op tafel. Hoe fijn is dat? Zaterdag is voor relax, dus geen gedoe met ingewikkelde recepten vandaag. Just sit back, enjoy en laat je verrassen door deze smaaksensatie.

Zondag – Zomerse citruscake

Citruscake

Tijd om de week af te sluiten met iets zoets! Deze luchtige citruscake is precies wat je nodig hebt om je smaakpapillen te laten dansen. Fris, fruitig en met een smaak die doet denken aan pure zonneschijn – dit is pure zomer op je bord. Wil je de ultimate summer treat? Serveer hem dan met een bolletje vanille-ijs. Heerlijk fris, heerlijk zoet – een ware sugar rush! Ik kan je nu al zien genieten van elke hap.

Eenmaal uit de oven, laat ‘m lekker afkoelen. Ondertussen kun je alvast dat bolletje ijs klaarmaken. Klaar? Time to assemble! Schep een flinke plak van de cake op een bord, voeg het ijs toe en enjoy!

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.